З Instagram і Facebook можуть прибрати політичну рекламу
Категорія
Технології
Дата публікації

З Instagram і Facebook можуть прибрати політичну рекламу

З Instagram і Facebook можуть прибрати політичну рекламу
Джерело:  online.ua

Meta розглядає можливість прибрати з Facebook і Instagram політичну рекламу у Європі, оскільки побоюється, що їй буде важко дотримуватися нових законів ЄС про агітацію.

Джерело: Financial Times

ЄС хоче посилити правила щодо політичної реклами

Брюссель пропонує ухвалити закони, які змусять технологічні компанії, такі як Facebook і Google, оприлюднювати інформацію про політичну рекламу, включно з тим, скільки вона коштує, хто платив за контент і скільки людей її переглянули.

Ці пропозиції викликали занепокоєння серед керівників Meta. Там стурбовані тим, наскільки широким може бути визначення політичної реклами та наскільки важко буде дотримуватися нових правил.

Наразі в компанії думають, чи не було б легше відмовитися від усієї платної реклами для політичних кампаній на своїх платформах, щоб уникнути порушення законів ЄС.

Meta критикували за дезінформацію в політичній рекламі

Meta і Twitter раніше вже критикували за те, що вони дозволяли користувачам поширювати дезінформацію та теорії змови на своїх платформах після президентських виборів у США 2016 року. Це викликало побоювання, що контнт міг зманіпулювати виборцями.

Щодо Facebook, то було встановлено, що російські оперативники використували дані користувачів, щоб зманіпулювати президентськимим виборами в США.

Рішення про заборону політичної реклами в ЄС не обов’язково матиме значні фінансові наслідки. Політична реклама, як повідомляють, становить відносно невелику частку доходів компанії.

Дослідницька група Insider Intelligence зазначає, що політична реклама у США заробила компанії 800 млн доларів доходів між 2019 і 2020 роками, що становить менше 1% від загального доходу від реклами.

Лише за 2020 рік Meta повідомляла про прибуток у 29 млрд доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?