З OpenAi несподівано звільнили розробника ChatGPT Сема Альтмана — відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

З OpenAi несподівано звільнили розробника ChatGPT Сема Альтмана — відома причина

Сем Альтман
Джерело:  The Verge

Сема Альтмана звільнили з посади генерального директора компанії OpenAI. Він був обличчям OpenAI, яка поклала початок нинішній гонці штучних інтелектів завдяки популярному ChatGPT.

Чому звільнили Сема Альтмана

OpenAI оголосила, що Альтмана звільнили з посади генерального директора в результаті перевірки радою директорів.

Відхід Альтмана відбувся після процесу обговорення правлінням, яке дійшло висновку, що він не завжди був відвертим у спілкуванні з правлінням, що перешкоджає його здатності виконувати свої обов’язки. Правління більше не впевнене в його здатності продовжувати керувати OpenAI, - йдеться в заяві компанії.

Головний технічний директор Міра Мураті призначена тимчасовим генеральним директором OpenAI.

Мені сподобався час, проведений в OpenAI. Це змінило мене особисто і, сподіваюся, трохи змінило світ — сказав Альтман у дописі на X (раніше Twitter).

У наступному дописі він описав своє звільнення як «начебто читання власного хвалебного слова, поки ти ще живий».

Звільнення стало раптовим, оскільки ще минулого тижня Альтман виступив із доповіддю на першій в історії компанії конференції DevDay, де було оголошено про набір великих нових оновлень ChatGPT, щоб він міг конкурувати з іншими великими технологічними компаніями, такими як Microsoft і Google.

Альтман є співзасновником OpenAI і спочатку був співголовою компанії разом з Ілоном Маском. Маск пішов у 2018 році , щоб уникнути конфлікту інтересів з Tesla. Відтоді він заснував власну компанію зі штучним інтелектом xAI.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?