З РФ в Україну повернули депортовану 14-річну дівчинку — омбудсмен
Категорія
Україна
Дата публікації

З РФ в Україну повернули депортовану 14-річну дівчинку — омбудсмен

З РФ в Україну повернули депортовану 14-річну дівчинку — омбудсмен
Джерело:  online.ua

В Україну повернули 14-річну дівчинку, яку раніше депортували в РФ. Наразі дитина перебуває вдома.

Джерело: Офіс омбудсмана

В Україну повернули депортовану дитину

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що 14-річна Вероніка опинилася в РФ після того, як в Україну вдерлася країна-терорист.

Її бабуся з жахом та сльозами на очах згадує, що довелося пройти, аби повернути онуку на рідну землю, - написав він.

В Офісі омбудсмана зазначили, що дитина пройде реабілітацію та отримає необхідну медичну і гуманітарну допомогу.

Для повідомлення про зникнення дітей можна звертатися на гарячу лінію Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: 0-800-50-17-20.

Нагадаємо, що 17 травня стало відомо, що до України з РФ  повернули  6-річну Анну-Марію. Її батьки тривалий час перебували у російському полоні.

Мама і тато дівчинки – військові, які потрапили в полон в рідному місті Маріуполі, захищаючи його від російських військових, що прийшли руйнувати та вбивати, - вказали в Офісі омбудсмана.

Після повернення з полону мама дівчинки звернулася в Офіс Уповноваженого з проханням посприяти у поверненні її доньки. Нині сім’я у повному складі перебуває в Україні

Викрадення українських дітей Росією

Росіяни незаконно вивозять українських дітей з окупованих територій, щоб зомбувати їх проти України. У таборах путінський режим перевиховує дітей на маріонеток та знищує їхню українську ідентичність.

Мінреінтеграції повідомляє, що від початку повномасштабного вторгнення росіяни викрали понад 19 тисяч дітей.

Влада РФ стверджує, що нібито "евакуювала" 744 тисячі українських дітей.

online.ua розповідає, скільки дітей росіяни депортували до РФ, скільки вдалося повернути та як російська уповноважена з прав дітей, яку розшукує МКС, Марія Львова-Бєлова закликає всиновлювати вкрадених дітей.

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна й уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за депортацію українських дітей, що є воєнним злочином.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?