У Росії збираються судити викрадену 14-річну українку — омбудсмен
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії збираються судити викрадену 14-річну українку — омбудсмен

У Росії збираються судити викрадену 14-річну українку — омбудсмен
Джерело:  online.ua

У РФ збираються судити викрадену окупантами українську дитину. 14-річну дівчинку не хочуть повертати в Україну, поки не розглянуть справу проти неї в суді.

Джерело: омбудсмен Дмитро Лубинець в ефірі телемарафону

Росія відмовляється повертати до України 14-річну дівчинку

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розповів, що у Росії порушили кримінальну справу проти 14-річної дівчинки, яку раніше самі ж депортували з України.

За словами омбудсмена, кримінальну справу проти дитини порушили після того, як про дівчинку дізналася українська влада і зажадала її повернення.

Її забрали абсолютно свідомо росіяни, і свідомо її тримають фактично в полоні. Тому що коли ми почали займатися питанням її повернення додому, то Росія нібито відкрила там кримінальне провадження проти неї. Її почали оглядати медики без дозволу на те батьків, не допускають до неї інших українських дітей, — розповів омбудсмен.

У чому саме звинувачують підлітка, Лубинець не уточнив. За його словами, росіяни відмовляють віддавати дівчинку до завершення "судової справи".

Тільки вдумайтеся в цинізм: мама в Україні, вона розшукує свою дитину, і росіяни, знаючи це, придумують якусь судову справу - тільки для того, щоб не віддати українську дівчинку, – сказав він.

ПАРЄ визнала геноцидом депортацію українських дітей до РФ

У четвер, 27 квітня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, якою засуджується примусова депортація українців до Росії.

Резолюція зазначає, що примусова депортація є ознакою геноциду згідно з міжнародним правом, тож усі випадки мають бути розслідувані, а всі причетні мають нести відповідальність.

Цей документ вперше згадує термін "геноцид" щодо дій Росії.

У резолюції вітається рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?