Росіяни хочуть депортувати всіх школярів з Горлівки до РФ — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни хочуть депортувати всіх школярів з Горлівки до РФ — ЦНС

Росіяни хочуть депортувати всіх школярів з Горлівки до РФ — ЦНС
Джерело:  online.ua

Російські окупанти планують під виглядом "евакуації" вивезти до РФ всіх школяр міста Горлівка Донецької області.

Джерело: Центр національного спротиву

РФ продовжує викрадати українських дітей

Згідно з інформацією ЦНС, депортація має відбутись в кінці навчального року. Вивозити їх планують під виглядом «евакуації», а батькам доведеться їхати разом з дітьми.

Це робиться для того, аби вивезти українців до рф, асимілювати їх та знищити їхню українську самоідентичність. Все це є ознакою геноциду згідно з нормами міжнародного права, — наголошують у ЦНС.

ПАРЄ визнала геноцидом депортацію українських дітей до РФ

У четвер, 27 квітня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, якою засуджується примусова депортація українців до Росії.

Резолюція зазначає, що примусова депортація є ознакою геноциду згідно з міжнародним правом, тож усі випадки мають бути розслідувані, а всі причетні мають нести відповідальність.

Цей документ вперше згадує термін "геноцид" щодо дій Росії.

У резолюції вітається рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової.

Кількість незаконно депортованих українських дітей на територію РФ може сягати від 16 до 300 тисяч.

Таку цифру євродепутати пояснили тим, що вивозити наших дітей росіяни розпочали ще 2014 року — з часу окупації Криму та частини Донецької й Луганської областей, — сказано в повідомленні.

Євродепутати також акцентували на тому, що насильницька депортація знову стала можливою, тому що подібні злочини, скоєні в СРСР, свого часу не були засуджені. А винні ніколи не переслідувалися на міжнародному рівні.

Проте зараз світова спільнота врахувала цей факт і Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

ЄС і надалі продовжує підтримувати Україну в розслідуваннях воєнних злочинів і злочинів проти людяності. Комісія ЄС вже виділила Міжнародному кримінальному суду в Гаазі понад 10 мільйонів євро, а також ідентифікувала 16 російських посадових осіб, відповідальних за примусове переміщення дітей із тимчасово окупованих територій, — зазначили в Мінреінтеграції.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?