Росіяни готуються до депортації дітей з окупованого Енергодара
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни готуються до депортації дітей з окупованого Енергодара

Росіяни готуються до депортації дітей з окупованого Енергодара
Джерело:  online.ua

У школах та садочках окупованого Енергодара у Запорізькій області почалася підготовка до так званої "евакуації" дітей до Криму.

Джерело: Енергоатом

З Енергоатому планують депортацію дітей

Повідомляється, що у місцевих школах та садочках тимчасово окупованого міста-супутника Запорізької АЕС розповсюджують інформацію про примусову евакуацію, яка розпочалась і триватиме до 20 квітня.

Вивозити дітей у бік Криму планують на станційних автобусах, таким чином, нібито легалізуючи крадіжку ще й транспорту ЗАЕС, яким персонал станції добирається на роботу.

Наразі російські окупанти вже почали вивозити з дитячих садочків міста меблі, матраци та інші речі.

Скільки дітей депортували до РФ

За інформацією уповноваженої президента з прав дитини Дар’ї Герасимчук, понад 19 тисяч українських дітей вивезли з окупованих територій до Росії.

З них 4390 вихованців спеціальних дитячих закладів – дітей-сиріт, напівсиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2023 році в Україну вдалося повернути понад 300 дітей.

Наразі відомо про 39 тисяч випадків, коли батьків лишали батьківських прав на окупованих територіях, дітей вивозили до РФ, де потім віддавали на усиновлення.

Відомо, що українських дітей розміщують в 57 регіонах РФ і перевиховують у 43 так званих “освітніх таборах”.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини президента Росії Марії Львової-Бєлової за підозрою у незаконні депортації дітей з України до Росії, що є воєнним злочином.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?