Росіяни планують вивезти понад 2,7 тис дітей з Луганської області
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни планують вивезти понад 2,7 тис дітей з Луганської області

Росіяни планують вивезти понад 2,7 тис дітей з Луганської області
Джерело:  online.ua

З території тимчасово окупованої Луганської області російські солдати планують депортувати понад 2,7 тис дітей.

Джерело: Луганська ОВА

Росіяни готують до депортації понад 2,7 тис дітей з Луганщини

Російські окупанти продовжують незаконно вивозити з території України дітей. Попри те, що минулого місяця Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової та російського диктатора Володимира Путіна, Їх звинувачують у воєнних злочинах у зв’язку з незаконною депортацією українських дітей.

Окупанти готують до депортації понад 2,7 тисячі дітей з Луганської області, — повідомили в ОВА.

За даними адміністрації, в так званій "ЛНР" тривають медичні огляди дітей, після яких певна їх кількість зникає. Медики з Росії вже оглянули понад 94 тис хлопчиків та дівчат.

Після медичного огляду в дітей нібито знаходять патології, що за словами росіян і є приводом для так званої евакуації дітей з України. Різного ступеню патологія наразі "виявлена" у 69,6 % з оглянутих дітей.

Виписані направлення на госпіталізацію, яка зазвичай відбувається в медзакладах на території РФ, 2726 дітям, — додали в адміністрації.

Росіяни заявляють, що медичні огляди проводять так звані "незалежні експерти" з Башкортостану та Татарстану, а також з Брянської, Саратовської, Калузької, Воронезької областей РФ.

Україна формує міжнародну коаліцію з пошуку депортованих до РФ дітей

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що Україна активно працює над створенням міжнародної коаліції для повернення депортованих Росією дітей додому.

Верещук нагадала, що Росія незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на російську територію 4396 дітей-сиріт.

Вона підкреслила, що Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей під головуванням Андрія Єрмака працює над створенням міжнародної коаліції, метою якої буде повернення українських дітей-сиріт додому та покарання винних у злочинах проти українських дітей.

Також Верещук підкреслила, що в цій нелегкій справі Україні як ніколи потрібна світова підтримка.

У цій справі нам дуже важлива допомога світової спільноти. Наразі вже формується пул міжнародних лідерів, які висловили свою публічну підтримку такій коаліції, – заявила Верещук.

Також вона назвала тих міжнародних лідерів, які вже підтримали цю ініціативу, зокрема Матеуш Моравецький та Урсула фон дер Ляєн.

Верещук також додала, що для втілення коаліції в життя необхідно знайти посередника.
За її словами, цю роль можуть виконувати міжнародні організації, такі як Червоний Хрест, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ та інші.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?