З Верховного суду України не змогли звільнити суддю з російським громадянством
Категорія
Україна
Дата публікації

З Верховного суду України не змогли звільнити суддю з російським громадянством

З Верховного суду України не змогли звільнити суддю з російським громадянством
Джерело:  online.ua

Під час таємного голосування судді Верховного суду не змогли звільнити суддю Касаційного господарського суду Верховного Суду Богдана Львова, який має російське громадянство. Для його звільнення не вистачило одного голосу.

Джерело: Верховний суд

Суддю Львова з паспортом РФ не змогли звільнити з посади

Сьогодні, 3 жовтня, Служба безпеки України поінформувала Верховний Суд, що за результатами перевірки встановлено, що Львов Богдан Юрійович (дата народження 28 вересня 1967 року, місце народження – місто Запоріжжя) отримав паспорт громадянина Російської Федерації № 4512799636 від 17.10.2012, який продовжено Львовому Б.Ю. замість паспорта громадянина Російської Федерації, який втратив чинність, № 4598589684 від 22.07.1999, - повідомили у Верховному суді.

Також в СБУ зазначили, що перевірка цих даних продовжується, про її результати буде повідомлено додатково.

3 жовтня відбулися збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, які повинні були вирішити питання дострокового звільнення судді Львова з посади голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Під час таємного голосування 21 голос віддали за звільнення; 18 – проти.

Отже, Богдан Львов залишається головою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, оскільки для звільнення його з посади необхідно було 22 голоси.

Нагадаємо, що проєкт "Схеми" виявив, що Львов отримав громадянство РФ у 1999 році у Москві, вже працюючи суддею в Україні, а у 2012 році він оновив російський паспорт після досягнення 45-річчя. Також громадянство РФ має його дружина, яка народилась в Москві.

Після публікації розслідування Львов поскаржився на журналістів до ДБР та СБУ через дискредитацію. Також Львов заявив, що розслідування є фейком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?