З Херсонщини вивезли понад 300 дітей за час обов’язкової евакуації
Категорія
Україна
Дата публікації

З Херсонщини вивезли понад 300 дітей за час обов’язкової евакуації

Херсонська ОВА
Діти

З небезпечних районів Херсонщини в рамках обов’язкової евакуації вивезли понад 300 дітей. Тим, хто вирішив евакуюватися надають грошові виплати, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну підтримку.

 

З Херсонщини евакуювали 305 дітей

З Херсонської області від 14 вересня, коли оголосили обов’язкову евакуацію дітей, вивезли вже 305 дітей з їхніми сімʼями.

За даними ОВА, 5 жовтня з Білозерки виїхала ще одна родина. Евакуаційним поїздом мати, троє дітей та кішка евакуювалися до Хмельницького.

Там їх зустрінуть представники Хмельницької ОВА та "Червоного Хреста", які доставлять родину до місця тимчасового проживання.

Також тим, хто вирішив евакуюватися надають грошові виплати, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну підтримку.

Охочі виїхати з небезпечних територій можуть звернутися до контактного центру Херсонської ОВА: 0800 101 102 або безпосередньо до працівників органів місцевого самоврядування вашого населеного пункту, – йдеться в дописі.

До слова, після того, як Сили оборони України звільнили правий берег Херсонської області, росіяни щоденно обстрілюють регіон, зокрема й Херсон. Для ударів загарбники використовують важке озброєння, авіацію та дрони.

Фільм “Понівечене дитинство” про історії дітей у російському полоні

До Дня захисту дітей у 2023 році команда Online.UA представила документальний проєкт «Понівечене дитинство», який розповідає про примусово депортованих та викрадених до Росії українських дітей.

За понад півтора року повномасштабної війни Україна змогла повернути менш як 400 дітей. Водночас Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей. Оскільки дипломатія з країною-агресоркою не працює, Росія продовжує незаконно вивозити дітей з тимчасово окупованих територій України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?