За "Донбас Арену". Рінат Ахметов подає позов проти Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

За "Донбас Арену". Рінат Ахметов подає позов проти Росії

За "Донбас Арену". Рінат Ахметов подає позов проти Росії
Джерело:  online.ua

Український олігарх Рінат Ахметов подає позов проти Росії за захоплені активи в Донецькій і Луганській областях. Відшкодовані гроші в майбутньому будуть спрямовані на відбудову України.

Джерело: SCM

Ахметов подав позов проти Росії

Повідомляється, що український бізнесмен та олігарх Рінат Ахметов подасть позов в арбітражний суд проти Росії, в якому вимагатиме компенсації всіх збитків, завданих його активам внаслідок втручання у діяльність контрольованими Росією псевдореспубліками “ДНР” та “ЛНР” в 2014-2017 роках.

Зазначається, що до таких активів належать десятки підприємств видобувного, металургійного, енергетичного секторів та нерухомість, зокрема “Єнакіївський металургійний завод”, “ДТЕК Ровенькиантрацит”, “ДТЕК Свердловантрацит”, навчально-тренувальна база “Кірша” та “Донбас Арена”.

Гроші, які відшкодовуватиме Росія, в майбутньому планують спрямувати на відновлення України.

 Я подаю позов на повне відшкодування країною-агресором усіх заподіяних нам з 2014 року збитків на незаконно окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справедливість має бути відновлена, і агресор має понести як фінансове, і кримінальне покарання. Відшкодовані кошти я вкладатиму у відновлення та будівництво нових підприємств, створення робочих місць та зростання економіки України, – заявив Ахметов.

Він також додав, що Україна обов’язково буде відновлена, “Донбас Арена” знову стане місцем щасливих зустрічей та яскравих емоцій.

У 2018 році вже Ахметов вже подавав позов щодо активів ДТЕК у анексованому Криму. Крім того, у 2022 році був поданий позов з переліком активів, знищених чи захоплених після повномасштабного вторгнення Росії.

Ахметов передає свої медіа державі

Олігарх Рінат Ахметов повідомив, що передає державі свій медійний бізнес, до якого входять телеканали “Україна” та “Україна 24”, онлайн видання “Сегодня”, а також Vogue.UA.

Ахметов пояснив це рішення набранням чинності закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”, який набув чинності 7 листопада 2021 року.

Зазначається, що в медіахолдинг вкладено понад 1,5 мільярда доларів інвестицій, працює там 4 тис людей.

До холдингу Ахметова входить телеканали “Україна”, “Україна 24”, “НЛО TV”, “ндиго TV”, “Футбол 1/2/3”, “34 телеканал” (регіональний), оператор супутникового мовлення Xtra TV, платформа OLL.TV, агенція “Медіа

Партнерство "Баінг”, сайт “Сегодня”, кросплатформний проєкт Vogue.UA.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?