За перші 6 місяців війни загинуло щонайменше 8 українських журналістів
Категорія
Світ
Дата публікації

За перші 6 місяців війни загинуло щонайменше 8 українських журналістів

За перші 6 місяців війни загинуло щонайменше 8 українських журналістів
Джерело:  online.ua

Протягом перших шести місяців повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинуло щонайменше вісім українських медійників.

Джерело: Reporters without borders

У 2022 році було вбито щонайменше 8 медійників України

За перші шість місяців війни загинули вісім журналістів (в Україні - ред.). Серед них – Максим Левін, український фотожурналіст, який був навмисно застрелений російськими солдатами 13 березня, та Фредерік Леклерк-Імхофф, французький відеорепортер телеканалу новин BFMTV, який загинув від осколків снаряда, що розірвався, під час висвітлення евакуації цивільного населення, – зазначила організація "Репортери без кордонів".

За даними щорічного звіту організації, у 2022 році у світі загинули 57 працівників медіа, 65 – перебувають у полоні або заручниках, 49 – вважаються зниклими безвісти.

Повідомляється, що понад 60% журналістів загинули в країнах, які вважаються відносно мирними. Одинадцять були вбиті в Мексиці – це майже 20% від загальної загиблих медійників.

У звіті організації наголошується, що, крім того, шість журналістів убили на Гаїті та ще троє загинули у Бразилії. Таким чином, майже половина від усієї кількості вбитих припала на Америку,

Під вартою наразі перебувають 533 журналісти, найбільше – у Китаї та Ірані.

Загальна кількість загиблих працівників ЗМІ у 2022 році зросла на 18,8% порівняно з минулим роком.
Представники організації вважають однією з причиною такої статистики – це розпочата Росією війна проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?