Журналіст Трегубов звинуватив письменника Доржа Бату у фальсифікації біографії
Категорія
Культура
Дата публікації

Журналіст Трегубов звинуватив письменника Доржа Бату у фальсифікації біографії

Журналіст Трегубов звинуватив письменника Доржа Бату у фальсифікації біографії
Джерело:  online.ua

Український журналіста Віктор Трегубов публічно звинуватив письменника Доржа Бату (справжнє ім’я — Андрій Васильєв) у фальсифікації біографії. За словами Трегубова, Бату ніколи не працював у NASA й у космічній галузі.

Джерело: Фейсбук-сторінка Віктора Трегубова

Доржа Бату звинуватили у фальсифікації біографії

Як стверджує Трегубов, Бату не міг мати жодних зв'язків із Національною гвардією США, оскільки, мовляв, у цій сфері міг би працювати росіянин з дипломом Бурятського державного університету у дисципліні “сходознавство” та довгим досвідом праці на федеральних каналах.

Усі відповідні твердження, в тому числі на Вікіпедії, в кінцевому результаті посилаються на його власні слова. Ці слова є неправдою, — заявляє журналіст.

Ба більше, Віктор Трегубов додав, що полковник Вескот, Франческа та інші герої книжок письменника — вигадані персонажі.

Я поважаю право автора на художній вимисел. Але в усіх тих випадках, коли Андрій посилається на їхнє реальне існування — наприклад, продає “квітку з берета Вескотта”, як він зараз робить — він шахраює. Навіть якщо він ці гроші потім справді перераховує на ЗСУ — певно, не треба так, — вважає журналіст.

Бату відповів на звинувачення Трегубова

Реагуючи на звинувачення Трегубова, український письменник звернув увагу на те, не працює держслужбовцем.

Він також додав, що працював і працює на умовах контракту на приватні компанії, які виконують замовлення державних органів.

Ці приватні компанії не розголошують інформацію про своїх штатних працівників, - пояснив Дорж Бату.

Також письменник відповів на звинувачення у вигадуванні інтерв’ю з російським опозиціонером Олексієм Навальним для «Голосу Америки». Він нагадав, що не приховує цей випадок, коментував його публічно та описав у книжці.

За словами Бату, реальних імен прототипів своїх літературних персонажів не розкриває, а документалістики не пише.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?