Заборгованість по зарплатні в Україні - стали відомі дані
Категорія
Економіка
Дата публікації

Заборгованість по зарплатні в Україні - стали відомі дані

Заборгованість по зарплатні в Україні - стали відомі дані
Джерело:  Укрінформ

Показник заборгованості із зарплатні в Україні сягає близько 3 мільярдів гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами Наталії Левицької - заступниці голови Конфедерації вільних профспілок, такі борги роботодавців перед підлеглими стали однією з причин виїзду українців за кордон.

Наразі працюють за межами України від 4 до 7 мільйонів громадян.

"Ми стикаємося з тим, що навіть цілі бригади, колективи їдуть працювати за кордон, тому що тут не виплачують заробітну плату. На сьогодні заборгованість із заробітної плати становить понад 3 млрд грн. Це дуже велика цифра. І це лише офіційна статистика", - підкреслила Левицька.

Вона пояснила, що у разі вивчення неофіційних даних показник заборгованості підвищиться ще на 50%.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді оголосили лідера серед міст за рівнем середньої зарплатні. На диво очолив список Маріуполь. Відповідна статистика демонструє середній прибуток понад 17 тисяч гривень. За цим рівнем місто у Донецькій області обігнало Київ, жителы якого у середнього отримують платню понад 15 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?