Загибель літака Качинського в Росії: Польща озвучила нову вимогу до Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель літака Качинського в Росії: Польща озвучила нову вимогу до Путіна

Загибель літака Качинського в Росії: Польща озвучила нову вимогу до Путіна

Міністерство національної оборони Польщі 24 грудня звернулося до Російської Федерації з вимогою передати записи розмов у кабіні літака Ту-154М, який розбився в 2010 році під Смоленськом з президентом Лехом Качинським на борту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське Радіо".
У Міноборони Польщі відзначають, що заява керівника Росії Володимира Путіна на прес-конференції 23 грудня свідчить про те, що в розпорядженні російської сторони є запис розмов між пілотом і пасажирами, який ніколи не передавали Польщі. Заява Путіна також може свідчити про те, що раніше передані стенограми і записи були фальсифіковані.
Як повідомляє "Коммерсант", в ході великої щорічної прес-конференції 23 грудня Путіну поставили запитання про терміни повернення Польщі уламків літака, на якому летіли Лех Качиньский, його дружина Марія і вся польська делегація. Володимир Путін розповів, що читав розшифровку переговорів пілота з людиною, що увійшла в кабіну. Вона вимагала посадки, а отримавши відмову, за словами російського лідера, сказала: "Я не можу це доповісти начальнику. Давай, роби, що хочеш, сідай". Президент РФ закликав не використовувати авіакатастрофи для нагнітання відносин між країнами, додавши, що уламки лайнера необхідні СКР для проведення розслідування.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Польщі заявили, що  90% російської документації, що стосується судово-медичних експертиз тіл загиблих в результаті Смоленської катастрофи, містить помилки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?