Загибель Пригожина. У ГУР звернулися з закликом до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Загибель Пригожина. У ГУР звернулися з закликом до українців

Загибель Пригожина. У ГУР звернулися з закликом до українців
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки України переконане в тому, що підтвердження загибелі ватажка вагнерівців Євгена Пригожина треба дочекатися. З такою заявою виступив представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Джерело: "Єдині новини"

ГУР поки не може підтвердити смерть Пригожина

Давайте почекаємо. Це не так просто... той же самий Пригожин – теж був такий кейс, коли... нібито була авіакатастрофа, але він (лишився – ред.) живий. Це Росія, її складно зрозуміти, - зазначив Вадим Скібіцький.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов також виступи з заявою про те, що станом на сьогодні команда глави ГУР Кирила Буданова не впевнена на 100% в загибелі колишнього власника Групи "Вагнер" Євгена Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області РФ 23 серпня.

Як повідомив Андрій Юсов, наразі українським розвідникам достеменно відомо лише про загибель поплічника Пригожина — Дмитра Уткіна.
Що стосується безпосередньо ватажка вагнерівців — питання досі відкрите.

Наразі на 100% ми можемо говорити про підтверджену загибель Уткіна і ще деяких пасажирів. Щодо Пригожина, скажімо так, наразі ще не всі питання закриті, – пояснив представник ГУР.

Що Зеленський говорить про смерть Пригожина

На переконання українського лідера Володимира Зеленського, вбивство Євгена Пригожина замовив конкретно російський диктатор Володимир Путін.

Путін здувся − як людина, як політик. Він убив Пригожина − принаймні, така інформація у нас є.

Глава держави зазначив, що для України це просто "на одного терориста менше".

На переконання Володимира Зеленського, моральний дух окупантів упав, бо вони прикривалися вагнерівцями − "кидали їх уперед, їм повертатися назад було не можна".

Я думаю, що цей захист, який прикривається життями найманців, вагнерівців, − вони це втратили. Для нас це безумовно плюс.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?