Захарова влаштувала істерику через передачу Україні касетних боєприпасів
Категорія
Політика
Дата публікації

Захарова влаштувала істерику через передачу Україні касетних боєприпасів

Захарова влаштувала істерику через передачу Україні касетних боєприпасів
Джерело:  online.ua

Речниця МЗС РФ Марія Захарова назвала рішення США щодо передачі Україні касетних боєприпасів "антиросійським курсом" Вашингтона.

Джерело: сайт МЗС РФ

В Кремля паніка через рішення США щодо передачі касетних боєприпасів Україні 

Москва вважає, що рішення Вашингтона надати Києву касетні боєприпаси – ще один кричущий прояв агресивного антиросійського курсу США", який перетворить їх на "фактично співучасника в мінуванні території. Йдеться про цинічну спробу продовжити агонію нинішньої української влади, не рахуючись з жертвами серед цивільного населення, - цинічно заявила Захарова.

Вона також зазначила, що отримання Україною касетних боєприпасів від США нібито ніяким чином не вплине на хід розв'язаної Кремлем війни.

Захарова також звинуватила США у втягуванні в конфлікт в Україні.

Постійне розширення військових поставок, покликане, за задумом американської адміністрації, максимально "підняти ставки" в конфлікті, означає все більш глибоке втягування США і їх сателітів в бойові дії. Передача касетних боєприпасів - жест відчаю і свідчення безсилля...чергова "диво-зброя", на яку роблять ставку у Вашингтоні та Києві, не замислюючись про тяжкі наслідки, ніяк не вплине на хід спеціальної військової операції, цілі і завдання якої будуть повністю виконані, - зазначила речниця МЗС РФ.

При цьому вона не згадала, що російські війська з самого початку повномасштабного вторгнення активно використовують касетні боєприпаси, вже завдавши значної шкоди цивільному населенню та територіям України.

Як касетні боєприпаси вплинуть на ситуацію на фронті  

За словами старшого наукового співробітника Фонду Карнегі Майкла Кофмана, в умовах нинішньої фази війни касетні боєприпаси можуть мати значний вплив.

Експерт наголошує, що рівень використання дефіцитних артилерійських боєприпасів, ймовірно, виявився вищим, ніж очікувалося.

Незважаючи на недоліки, розблокування цього арсеналу має важливі наслідки для перебігу наступу України. Наступ України обмежений кількістю наявних артилерійських боєприпасів. США та інші країни надали значну суму для цієї операції. Багато з цього було запозичене з Південної Кореї. Без цього боєприпасу важко уявити цей наступ. Прогрес був повільним, важким і поки що без стійких проривів, - зазначає Кофман.

На його переконання, надання DPICM надає Україні доступ до значного запасу артилерійських боєприпасів і дозволяє знизити тиск часу.

Хоча інші можливості можуть бути чудовими, надання DPICM може виявитися більш впливовим. … Наступ може досягти кульмінації, коли боєприпаси закінчаться. Продовження цього терміну є критично важливим, - підкреслив аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?