Захід обговорює загрозу "мирного плану" Китаю для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Захід обговорює загрозу "мирного плану" Китаю для України

Захід обговорює загрозу "мирного плану" Китаю для України
Джерело:  online.ua

Редакція Bloomberg дізналася, що Захід стурбований "мирним планом" Китаю для вирішення російсько-української війни, оскільки він може отримати підтримку країн "Глобального Півдня" й тим самим зменшити кількість голосів за аналогічні проукраїнські ініціативи в ООН.

Джерело:  Bloomberg

"Мирний план" Китаю може стати проблемою для України

Що важливо розуміти, поки деталі свого "мирного плану" китайська сторона не озвучила, однак топ-дипломат Китаю Ван Ї розповів, що у ньому є заклики до територіальної цілісності, недоторканності ядерних об’єктів і протидії використанню хімічної зброї.

За словами інсайдерів ЗМІ, вони розраховують також почути від КНР заклики до припинення вогню і припинення постачання зброї в Україну.

Команда Джо Байдена та інші партнери України припускають, що очільник Кремля Володимир Путін може виголосити подібні заяви під час свого послання Федеральним зборам 21 лютого.

Путін може запропонувати проєкт резолюції Генеральної Асамблеї ООН, присвячений річниці подій 24 лютого, аби скласти конкуренцію проєкту, який підтримали союзники України, із вимогами до Росії вивести війська й припинити бойові дії. Хоча "мирний план" Китаю має мало шансів на успіх, союзники США стурбовані тим, що ця пропозиція може здобути відгук у країнах "Глобального Півдня" і потенційно привернути голоси в ООН, - розповідають анонімні джерела ЗМІ.

Що наразі відомо про "мирний план" Китаю та відносини між РФ і КНР

Нещодавно стало відомо, що китайський лідер Сі Цзіньпін планує виступити з публічною промовою у річницю початку війни РФ проти України, де, ймовірно, і буде представлений згаданий "мирний план".

Що важливо розуміти, співпраця між КНР та Росією почала стрімко змінюватися саме після 24 лютого 2022 року.

Офіційний Пекін неодноразово цинічно звинувачував США і НАТО в провокуванні Кремля, і розкритикував санкції проти Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?