Закордонні рахунки Путіна опинилися під загрозою: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Закордонні рахунки Путіна опинилися під загрозою: з'явилися подробиці

Закордонні рахунки Путіна опинилися під загрозою: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Як відповідь на хакерські атаки Росії на політичні організації в США рахунки президента РФ Володимира Путіна і його оточення можуть бути розкриті, заявив аналітик Фонду захисту демократій Борис Зілберман.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал « Радіо Свобода ».
«Адміністрація (президента США - Ред.), зрозуміло, може "покласти" сайти WikiLeaks і споріднених їй організацій. Але це, на мій погляд, було б занадто імпульсивно і не концептуально. Відключення від Інтернету Джуліана Ассанджа, який переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, - розумна міра, але разова і локальна», - розповів Зілберман.
«Створення труднощів рупорам путінської пропаганди за кордоном, таким, як лондонська філія Russia Today, - це вже серйозніше. Так само як і удари по комп'ютерах і серверах російських хакерів, безпосередньо залучених до зламу баз даних Демократичної партії», - продовжив експерт.
«Принциповою відповіддю, як мені видається, було б оприлюднення кодів, за допомогою яких російська влада цензурує інтернет, щоб ці заслони було легше долати користувачам. Обговорюються також перспективи санкцій щодо російських діячів, які курують хакерів, або розкриття закордонних рахунків осіб з оточення Путіна, а можливо, і його самого», - заявив Зілберман.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше віце-президент США Джо Байден у зв'язку з атаками російських хакерів на політичні організації США пригрозив Кремлю "відчутними наслідками".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?