Замах на міністра. МВС розкрило причетність громадянина США
Категорія
Україна
Дата публікації

Замах на міністра. МВС розкрило причетність громадянина США

Замах на міністра. МВС розкрило причетність громадянина США
Джерело:  online.ua

Причини замаху пов'язані з діяльністю посадовця у 2018 році. У справі задіяні професійний кілер, громадянка України та громадянин США, який був основним замовником. 

Джерело: брифінг МВС

МВС повідомляє про планування вбивства чинного глави Мінагро Романа Лещенка. Поліція перевіряла інформацію про те, що громадянка України та громадянин США готували замах на вбивство людини, яка була колектором та вимагала кошти. Цей злочин було розкрито і згодом з'ясувалося, що ці люди планували замах на міністра Лещенка.

Глава МВС Денис Монастирський зазначає: громадянка України і громадянин США , у серпні 2021 року шукали кілера. Українку вивели на підставного професійного вбивцю, все їхнє спілкування документувалося.

Замовники домовлялися про вбивство колектора, який "вибивав" борги з партнера американця, з яким той працював у 2018 році. Цей колектор, за словами Монастирського, взяв і не повернув у американця 150 тисяч доларів. Це стало причиною рішення вбити боржника.

Імітоване вбивство і полювання на кілера

Вбивство колектора (громадянина України) було імітоване. Обидва замовники пересвідчилися у "вбивстві" через отримання фото і відео.

Після того обидва замовники звернулися до того ж кілера, щоб він здійснив замах на людину, в якої цей колектор мав "вибивати" гроші у 2018 році.

"Цим громадянином був Роман Лещенко, міністр українського уряду. Ця справа була пов’язана з його діяльністю в 2018 році. Ще до зайняття ним будь-якої державної посади", - прокоментував Монастирський.

Громадянину США, який був основним замовником вбивства Лещенка, інкримінується викрадення людини, вимагання, замах на вбивств. Ситуацію коментує очільник Нацполіції Ігор Клименко. Характеризуючи мотивацію злочинців, він зазначив:

"По-перше, це гроші".

За словами міністра, правоохоронці інсценували вбивство та відправили замовникам відео і фото. Замовники приїхали до будинку, щоб переконатися у виконанні замовлення.

"Є докази того, як замовники реагували на отримані фото та відео (на яких було зображено нібито вбитого - ред.). Вони переконалися, що кілер реально виконує їхні замовлення. І вони одразу ж звернулися з наступним замовленням: це була особа, з якою вони співпрацювали, і у якої вони намагалися відібрати майно та вибити уявні борги. У 2018 році були партнерами (зазначений - ред.) громадянин США та громадянин України. Цим громадянином був Роман Лещенко - міністр українського уряду", - заявив Монастирський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?