Рада підтримала відставку спікера Разумкова
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала відставку спікера Разумкова

Рада підтримала відставку спікера Разумкова
Джерело:  online.ua

У четвер, 7 жовтня, у Верховній Раді провели голосування з приводу відставки спікера Дмитра Разумкова, який відзначився довготривалим конфліктом з фракцією “Слуга народу” та Офісом президента України в цілому.

Джерело: засідання Верховної Ради

За офіційними даними, ініціативу з відставки підтримали 284 народних депутати.

Сам Разумков перед тим виступив з трибуни українскього парламенту, а окремі нардепи висловими йому свої претензії. Преш за все вони торкалися того, що спікер не підтримував президентської позиції з багатьох питань, хоча 2019 року балотувався до Ради саме як "слуга народу".

Після голосування за відставку президентська фракція виступила з ініціативою про розгляд питання щодо нового голови парламенту. "Слуги народу" запропонували призначити на посаду чинного заступника Разумкова - Руслана Стефанчука. Першим заступников водночас має стати Олександр Корнієнко, що очолює наразі пропрезидентську партію.

Відставка Разумкова

Вже напередодні у вівторок, 5 жовтня, народні депутати відсторонили голову Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів. Відповідне рішення підтримали 240 парламентарів.

Вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання про відкликання Разумкова з посади спікера парламенту. Розгляд питання про відставку Разумкова з посади голови Ради має відбутися 7 жовтня.

Нещодавно лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, Руслан Стефанчук, який сьогодні займає посаду першого віце-спікера, входить до переліку основних кандидатів, але крім нього є й інші, тож припущення про заміщення Дмитра Разумкова Стефанчуком не варто вважати однозначним.

Процедуру збору підписів за відставку з посади спікера Дмитра Разумкова фракція "Слуга народу" розпочала 30 вересня. Це сталося напередодні великого партійного з'їзду "слуг народу" у Трускаці, який відзначився кількома скандалами.

Цікаво, що того ж дня Разумков виступив проти висунення Зеленського на другий термін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?