Запорізька АЕС знову відключилася від електромережі — МАГАТЕ
Категорія
Україна
Дата публікації

Запорізька АЕС знову відключилася від електромережі — МАГАТЕ

Запорізька АЕС знову відключилася від електромережі — МАГАТЕ
Джерело:  online.ua

Запорізька атомна електростанція знову втратила підключення до останньої основної зовнішньої лінії електропередачі, але об'єкт продовжує подавати електроенергію в мережу через резервну лінію.

Джерело: заява МАГАТЕ

ЗАЕС вкотре відключилася від електромережі

Українська Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) в черговий раз втратила зв'язок з останньою магістральною зовнішньою лінією електропередачі, що залишилася, але об'єкт продовжує подавати електроенергію в мережу по резервній лінії, - повідомили в МАГАТЕ.

Менш ніж за 48 годин після того, як генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі встановив присутність Місії підтримки та допомоги МАГАТЕ в Запоріжжі, він повідомив експертам Агентства, що четверта наявна 750-кіловольтна лінія електропередач на АЕС вийшла з ладу. При цьому три інші лінії було втрачені раніше під час війни.

Однак експерти МАГАТЕ, які зараз присутні на найбільшій в Європі атомній електростанції, розташованій посеред зони бойових дій, також дізналися, що резервна лінія, яка з’єднує об’єкт із сусідньою теплоелектростанцією, постачає електроенергію, яку генерує ЗАЕС, по резервній сітці.

Крім того, керівництво станції повідомило команду МАГАТЕ, що сьогодні вдень через обмеження мережі було відключено один із двох діючих блоків ЗАЕС.

Один реактор все ще працює та виробляє електроенергію як для охолодження, так і для виконання інших важливих функцій безпеки на місці, а також для домогосподарств, заводів та інших через мережу.

Велика цінність постійної присутності МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції вже цілком зрозуміла. Це змінює ситуацію, – сказав Гроссі, додавши, що МАГАТЕ підтримує тісний зв’язок зі своїми українськими колегами та продовжує отримувати від них цінну інформацію про ситуацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?