Зараз не можна: КМДА звернулася до киян на тлі пандемії коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Зараз не можна: КМДА звернулася до киян на тлі пандемії коронавірусу

Зараз не можна: КМДА звернулася до киян на тлі пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Київська міська державна адміністрація попередила українців, що жодна приватна клініка не може проводити тести на новий коронавірус. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву заступника голови мерії Миколи Поворозника, який виступив із брифінгом.

За його словами, до закладів, які пропонують такі аналізи, можуть дуже скоро спрямувати правоохоронців. Те ж саме стосується надання нібито "ліків" від COVID-19.

"Цією клінікою було поставлено кілька позитивних проб – після того, як вони пройшли референс-лабораторію, вони всі були анульовані. Зараз не можна спекулювати. В умовах тотального дефіциту хтось пробує заробити якісь шалені кошти. На це однозначно будуть реагувати правоохоронні органи – у тому числі і на тести у півтори тисячі, і на спроби продавати ліки від коронавірусу, яких на сьогодні не існує", - заявив Поворозник.

Представник мерії зазначив, що у місті зараз є швидкі тест-системи. Близько п'ять тисяч поділили на 7 лікарень. Ці засоби можна використати лише там, бо вони потребують аналізу крові.

Згідно з офіційними даними, тести не гарантують 100% точний результат. Паралельно людину повинен оглянути лікар. У разі позитивного результати матеріали нададуть фахівцям, які проводять ретельніший аналіз.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Києва не планує переривати роботу громадського транспорту, а також обмежувати в’їзд чи виїзд зі столиці. З такою заявою виступив перший заступник очільника КМДА Микола Поворозник. За його словами, відповідного рішення не ухвалювали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?