Заразилися всі священики - розкрита правда про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі
Категорія
Україна
Дата публікації

Заразилися всі священики - розкрита правда про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі

Заразилися всі священики - розкрита правда про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі
Джерело:  online.ua

У Києво-Печерській лаврі, де проводить богослужіння УПЦ МП, заразилися коронавірусом всі священики, монахи, викладачі та студенти Київської духовної академії, яка знаходиться на території лаври. Коронавірус діагностували у 150-200 осіб, з яких вже троє померли. Резонансну правду про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі повідомив глава інформаційно-просвітницького управління УПЦ МП митрополит Климент, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

За словами Климента, зараз вже більшість кліриків йдуть на поправку. Померли від коронавіруса троє осіб. У числі заражених - настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло. За словами Климента, його вже виписали з Олександрівської лікарні, він здоровий.

Нагадаємо, спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі виник на початку квітня. Після цього 5 квітня Києво-Печерська лавра закрилася на карантин.

Слід додати, що до цього Києво-Печерська лавра фактично закликала віруючих ігнорувати обмеження, введені державою на час карантину через загрозу поширення коронавіруса. Там заявляли, що "страшна не епідемія вірусу, а гріх, який губить душу". Священики закликали українців не боятися приходити в храм, "тому що далі буде гірше, якщо ми не покаємося".

За непідтвердженою інформацією, з коронавірусом госпіталізовані не тільки всі священики Києво-Печерської лаври, але й предстоятель Української православної церкви Московського патріархату і єпископ РПЦ митрополит Онуфрій. Видання Релігійна правда з посиланням на власні джерела в Києво-Печерській лаврі повідомило, що Онуфрій тестувався на коронавірус в таємному порядку і був доставлений в госпіталь під чужим ім'ям, щоб "убезпечити РПЦ від звинувачень напередодні Великодня".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутат Вадим Новинський, відомий як один з головних покровителів та спонсорів УПЦ МП, заразився коронавірусом. Імовірно в Києво-Печерській лаврі, яку депутат відвідує регулярно. Сам політик не підтвердив, що підхопив вірус саме там.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?