Засідання Ставки та підготовка до зриву російського сценарію — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Засідання Ставки та підготовка до зриву російського сценарію — головне зі звернення Зеленського

Засідання Ставки та підготовка до зриву російського сценарію — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський розповів про чергове засідання Ставки, важливі переговори з міжнародними лідерами та підготовку до зриву російського сценарію.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Важливі переговори з міжнародними лідерами

3 січня президент України провів перемовини з канадським прем'єром Джастіном Трюдо. Варто зазначити, що це вже четверта міжнародна розмова українського лідера протягом дня.

Прем’єр-міністр Нідерландів, Премʼєр-міністр Британії, Премʼєр-міністр Норвегії. І ось Джастін Трюдо.Дякую Канаді за незмінну оборонну, санкційну та фінансову підтримку. Обговорили сьогодні з Прем’єр-міністром Трюдо, як іще можемо посилити тиск на Росію. Відчувається, що канадська допомога нашому захисту цього року збереже свою силу, - зазначив Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави подякував Норвегії за дуже потужні рішення, які вже ухвалені та які ще готуються. За його словами, зокрема, вони стосується і збройної підтримки

Дякую Британії за цілком конкретні домовленості, яких досягнуто, передусім в оборонній сфері. Сьогодні в розмові з Премʼєр-міністром Сунаком я відчув, що ми однаково сприймаємо важливість цього року, перспективи цього року, - повідомив президент.

Володимир Зеленський також висловив вдячність Нідерландам за ідентичне з Україною розуміння справедливості того, чим і як має завершитися ця війна.

Нове засідання Ставки

Український лідер прогнозує, що 3 січня відбулося нове засідання Ставки. Він заслухав доповіді Валерія Залужного щодо оперативної ситуації на фронті, Кирила Буданова – про те, чого варто очікувати від ворога найближчими тижнями й місяцями.

Дуже детально визначаємо потреби України, нашої оборони, нашої енергетики. І працюємо над тим, щоб кожну з потреб задовольнити, зокрема з партнерами. Вчора російські терористи зруйнували льодову арену в Дружківці Донецької області. Ракетою. Ця льодова арена – «Альтаїр» – почала працювати ще до війни, коли до приходу Росії Донбас мав нормальне життя, - повідомив президент.

Підготовка до зриву російського сценарію

За словами Володимира Зеленського, його команда не сімнівається в тому, що російський диктатор Володимир Путін кине усе, що в нього залишилося, та всіх, кого зможе зібрати, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні та принаймні відкласти їхню поразку.

Ми маємо зірвати цей російський сценарій. Готуємося до цього. Терористи повинні програти. Будь-яка спроба їхнього нового наступу повинна провалитися. Це буде фінальна поразка держави-терориста. Я дякую всім партнерам, які це розуміють, - наголосив український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?