Засновник Ethereum Бутерін озвучив попередження щодо майбутнього криптовалют
Категорія
Технології
Дата публікації

Засновник Ethereum Бутерін озвучив попередження щодо майбутнього криптовалют

Засновник Ethereum Бутерін озвучив попередження щодо майбутнього криптовалют
Джерело:  online.ua

Наймолодший криптомільярдер та засновник Ethereum Віталій Бутерін прокоментував масштабний та неочікуваний обвал крипторинку - минулого тижня ринок криптовалют зазнав серйозного колапсу, втративши близько 35% загальної капіталізації за один день. Бутерін публічно зізнався, що цього очікував, а також озвучив важливе попередження усім власникам криптовалют.

Джерело: CNN

Чого очікувати від крипторинку

27-річний Віталік Бутерін звернув увагу на те, що криптовалюти це бульбашки, однак вкрай важко спрогнозувати, коли вони луснуть.

"Вони могли луснути вже… Або це може статися за кілька місяців", – зазначив мільярдер.

Яка ситуація наразі з Ethereum

У середу, 19 травня, ціна Ethereum неочікувано для всіх рухнула до 2092 доларів, тобто за день обвалилася на 41%. Станом на 24 травня (9:34) Ethereum коштує 2 143 доларів, згідно з даними Coindesk.

На переконання аналітиків, це падіння криптовалюти забрало у Віталіка Бутеріна статус наймолодшого у світі криптомільярдера. З 1,4 мільярда доларів його статки впали до 850 мільйонів доларів.

Однак також поширеною є думка, що Бутерін міг разом з іншими "китами" спровокувати це масштабне падіння ринку, продавши свої монети та вивівши гроші.

Наразі Ethereum залишається другою валютою за ринковою капіталізацією, поступаючись лише біткоїну. Одна з головних причин його популярності це те, що він використовується в транзакціях NFT.

Чому обвалився ринок криптовалют

Все почалося після того, як американський винахідник та мільярдер Ілон Маск заявив, що Tesla відмовилася від біткоїну як способу оплати через неекологічність його майнінгу.

Чимало інвесторів хибно зрозуміли слова Ілона Маск - вони подумали, що компанія позбулася всіх біткоїнів, однак, згодом виявилося, що це неправда.

Окрім того, стало відомо, що КНР заборонила фінустановам і платіжним сервісам операції з криптовалютою, що стало черговим кроком Пекіну у відторгненні крипторинку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?