Засновник Twitter нарешті пояснив рішення про пожиттєве блокування Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Засновник Twitter нарешті пояснив рішення про пожиттєве блокування Трампа

Засновник Twitter нарешті пояснив рішення про пожиттєве блокування Трампа
Джерело:  online.ua

Після резонансного штурму будівлі Капітолія США адміністрації одразу кількох соціальних мереж заблокували акаунти чинного американського президента Дональда Трампа. Засновник Twitter Джек Дорсі лише кілька днів потому пояснив таке рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на серію його твітів.

За словами голови компанії, рішення було правильним. Його ухвалили на тлі екстраординарної ситуації, спробах зосередити зусилля на громадській безпеці.

"Реальна шкода від суперечок онлайн очевидна... Водночас блокування акаунту має серйозні наслідки. Попри наявність очевидних виключень, я вважаю, що це наша неспроможність налагодити здорову бесіду. Це час замислитися про нашу спільну діяльність та довкілля", - звернув увагу Дорсі.

Такі рішення можуть стати приводом для небезпечного прецеденту, який ставить питання про владу окремих людей та корпорації над громадською дискусією.

Очільник Twitter пояснив, рішення про бан акаунтів президента США у різних соціальних мережах не був скоординованим.

"Скоріше за все, компанії дійшли власних висновків та надихнулися рішеннями інших", - додав Дорсі.

Нагадаємо, 6 січня у центрі Вашингтона Дональд Трамп зібрав масовий мітинг та виступив на ньому перед своїми прихильниками. Він як і раніше стверджував, що не визнає перемоги Джо Байдена на виборах президента.

Після виступу державного лідера натовп рушив до будівлі Конгресу, а після сутичок з поліцією та охороною увірвався всередину. Там "фанати" Трампа вчинили погром, увірвалися до зали засідань та кабінетів окремих держслужбовців, захопили безліч "сувенірів".

Американська та міжнародна спільноти продемонстрували шок від відповідних світлин та відеороликів. Катастрофічності ситуації додала загибель кількох погромників та одного правоохоронця.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 січня офіційно стало відомо, що Палата представників США вдруге оголосила імпічмент чинному очільнику Білого дому Дональду Трампу та звинуватила останнього у підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію минулого тижня. Зазначається, що речниця Палати представників Ненсі Пелосі поставила підпис під статтею про імпічмент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?