Затримали експосадовця МВС, який організовував вбивста на Майдані
Категорія
Україна
Дата публікації

Затримали експосадовця МВС, який організовував вбивста на Майдані

Затримали експосадовця МВС, який організовував вбивста на Майдані
Джерело:  online.ua

На Херсонщині слідчі Державного бюро розслідувань затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС у Києві, який під час Революції Гідності організував теракт та вбивство учасників протесту.

Джерело: Офіс генпрокурора.

“За даними слідства, у лютому 2014 року підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва ГУМВС України в м. Києві та перевищуючи владу, задля перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України для публічного висловлення підтримки голосування народними депутатами за повернення до Конституції України 2004 року, що передбачала обмеження повноважень Президента, а також для залякування населення та здійснення впливу на прийняття рішень об’єднаннями громадян, організував терористичний акт та вбивство мітингувальників.

Внаслідок таких дій підозрюваного заподіяно тяжкі наслідки, зокрема у вигляді вбивства 3 осіб, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 14 особам та тілесних ушкоджень середньої тяжкості 59 особам”, - йдеться в повідомленні Офіса генпрокурора.

Зазначається, що колишній правоохоронець переховувався від органів слідства та суду після повідомлення йому про підозру на початку вересня, його оголошували у розшук.

В чому звинувачують затриманого?

Експосадовцю МВС інкримінують кілька статей Кримінального кодексу, а саме його підозрюють в організації та виконанні явно злочинного наказу терористичного акту, незаконному перешкоджанню проведенню зборів, мітингів, умисних вбивствах та закінчених замахах на вбивства, заподіянні умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також перевищенні влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Повідомляється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі Державного бюро розслідувань.

В Офісі генпрокурора не назвали ім’я підозрюваного, але “Українська правда” з посиланням на свої джерела стверджує, що затриманий - Юрій Спаських.

Читайте також:

  • Підозрюваного у вбивствах силовиків на Майдані упіймали в Іспанії.

  • Венедіктова озвучила терміни завершення слідства у справах Майдану.

  • Рада прийняла важливу постанову до річниці Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?