Затриманий у Берліні шпигун мав передати ФСБ координати HIMARS в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Затриманий у Берліні шпигун мав передати ФСБ координати HIMARS в Україні

Затриманий у Берліні шпигун мав передати ФСБ координати HIMARS в Україні
Джерело:  online.ua

Федеральна служба безпеки Російської Федерації намагалася отримати секретні дані про місцезнаходження HIMARS та IRIS-T в Україні через шпигуна. Завербований ФСБ німецький спецслужбовець збирав GPS-дані зі зброї.

Джерело: Tagesshau

Шпигун мав передати ФСБ координати зброї в Україні

Як виявилося, шпигун із Німеччини був завербований спецслужбами Росії. Він мав передавати координати HIMARS та IRIS-T в Україні для їх подальшого знищення.

Справа підозрюваного у шпигунстві співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND) виявилась більш вибухонебезпечною, ніж було відомо раніше, - говориться в повідомлені.

Так, російська ФСБ планувала через співробітника BND, якого наразі заарештовано, отримати дані про місцезнаходження артилерійських позицій та позицій ППО української армії.

Відповідно, ФСБ доручила агенту BND зняти і передати їй GPS-дані з реактивних систем залпового вогню HIMARS, поставлених США, і системи протиповітряної оборони IRIS-T, поставленої Берліном.

Співробітник мав отримати шестизначну суму як винагороду.

Однак, за словами інсайдерів, малоймовірно, що такі дані були передані.

Російські шпигуни діють на території України

Так, Служба безпеки України затримала подружжя російських шпигунів в Одесі - вони готували ракетний удар по силах ППО та артилерійських складах ЗСУ.

Зрадники збирали розвіддані про місця можливої дислокації та переміщення підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ в Одеській області. Затриманий чоловік виявився колишнім солдатом армії РФ, проте він мав українське громадянство.

Крім того, силовики Служби безпеки встановили спробу агентів ФСБ російського агресора завербувати для подальшого шпигунства проти України офіцера силової структури.

Для вербування російські агенти намагалися тиснути на силовика через його батька, який був силою затриманий кремлівською спецслужбою, поки знаходиться в РФ по своїх справах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?