Завершенням кремлівської агресії буде арешт Путіна – Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Завершенням кремлівської агресії буде арешт Путіна – Зеленський

Завершенням кремлівської агресії буде арешт Путіна – Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, ордер на арешт кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна від Міжнародного суду в Гаазі є вагомим результатом міжнародно-правового тиску на РФ за агресію проти України.

Джерело: звернення президента

Путін понесе відповідальність за військові злочини проти України 

Цей тиждень, що минає, нарешті приніс дійсно вагомий міжнародно-правовий результат для України, для справедливості. Момент, після якого стає безсумнівним, що завершенням цієї агресії для Росії буде повний спектр її відповідальності. Відповідальності за кожен удар по Україні, за кожне зруйноване життя, за кожну депортовану українську дитину… І, звичайно, за кожен прояв дестабілізації світу, що стала наслідком російської агресії, - зазначив Зеленський.

 За його словами, наразі в України завдання вигнати російську окупаційну армію з українських територій та покарати російських військових злочинців.

Ми, українці, – у єдності. І світ – у єдності.
Слава всім, хто зараз у бою за Україну! Хто б’ється на Донеччині, на Луганщині, хто захищає наш південь, хто тримає наш кордон. Слава всім, хто готує деокупацію наших земель! - наголосив президент.

Україна від початку війни вже знещкодила понад 400 тис ворожих снарядів 

Від початку повномасштабної війни наші піротехніки й вибухотехніки обстежили вже понад 100 тисяч гектарів території. Вдалося знешкодити понад 400 тисяч ворожих снарядів. Понад 200 тисяч вибухонебезпечних предметів вже вилучено, - підкреслив голова держави.

Зеленський подякував усім, хто здійснює розмінування, назвавши деяких фахівців поіменно.

Зокрема, він відзначив піротехніків ДСНС Олександра Дворецького з Тернополя та Романа Шутила з Луганщини, які майже шість місяців поспіль працюють на Херсонщині.

Також президент подякував Роману Радавчуку з Київщини, який працює на Миколаївщині, розміновуючи об’єкти енергетики, та Василю Поповичу з Чернівців за розмінування в Донецькій області, а Євгену Захарову з Києва – за розмінування в Харківській області.

Він також побажав якнайшвидшого одужання Євгенію Мельнику, Андрію Маковійчуку, Віталію Руденку, Володимиру Кляпчуку, Владиславу Баку – піротехніка ДСНС, які розміновували територію Херсонщини й зазнали поранень.

Я дякую вибухотехнікам нашої поліції. Андрію Ільківу, Тарасу Салу, які працювали в деокупованих районах Київської та Харківської областей. Дякую Анатолію Чечельницькому за розмінування на Миколаївщині. Дякую Ігорю Заболітньому, Тетяні Кузубовій, Валерію Онулу, Марині Островській і В’ячеславу Яровому за розмінування на Харківщині, Донеччині, Чернігівщині, Херсонщині, Київщині. Дякую саперам Національної гвардії України та наших Збройних Сил! - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?