Збірну Росії з баскетболу не допустили до відбору на Олімпіаду-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірну Росії з баскетболу не допустили до відбору на Олімпіаду-2024

Збірну Росії з баскетболу не допустили до відбору на Олімпіаду-2024
Джерело:  online.ua

Міжнародна федерація баскетболу вирішила не допускати збірну Росії до відбору на Олімпіаду 2024 року. Рішення прийняв Виконавчий комітет організації.

Джерело: ФІБА

Чоловічу збірну РФ з баскетболу відсторонили від Олімпіади

Виконавчий комітет Міжнародної федерації баскетболу (ФІБА) прийняв рішення відсторонити чоловічу збірну Росії від олімпійських передкваліфікаційних турнірів 2023 року.

Дотримуючись рекомендацій МОК щодо участі спортсменів з російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях, опублікованих 28 березня , Виконком ФІБА ухвалив вирішила не дозволити реєстрацію чоловічої збірної Росії в Олімпійських попередніх кваліфікаційних турнірах ФІБА 2023, – йдеться в повідомленні.

Місце Росії у списку посіла команда Болгарії.

Участь у європейському відборі братимуть: Україна, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Чехія, Естонія, Угорщина, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Швеція, Туреччина.

Вибрані команди будуть поділені на дві групи. Переможці груп пройдуть до олімпійських кваліфікаційних турнірів ФІБА, які пройдуть у 2024 році.

Перший кваліфікаційний турнір відбудеться з 12 по 20 серпня 2023 року, а вибір господарів турнірів відбудеться 28-29 квітня, а жеребкування груп заплановано на 1 травня.

РФ та Білорусі заборонили брати участь в змаганнях з хокею

Росія та Білорусь не змагатимуться в турнірах Міжнародної федерації хокею через війну в Україні. Президент Федерації заявив, що таке рішення зумовлене питанням безпеки для команд та вболівальників.

Повідомляється, що представникам обох країн вже заборонено брати участь у змаганнях з хокею до 2024 року. Президент Федерації з хокею Люк Тардіф заявив, що рішення щодо допуску цих країн до змагань 2025 року буде прийнято в наступному березні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?