Зброя Німеччини відіграла "вирішальну роль" у недавніх успіхах ЗСУ — Шольц
Категорія
Політика
Дата публікації

Зброя Німеччини відіграла "вирішальну роль" у недавніх успіхах ЗСУ — Шольц

Зброя Німеччини відіграла "вирішальну роль" у недавніх успіхах ЗСУ — Шольц
Джерело:  online.ua

Як стверджує німецький лідер Олаф Шольц, зброя, яку офіційний Берлін надав ЗСУ, зіграла "вирішальну" роль у недавньому успішному контрнаступі України. З такою заявою політик виступив під час пресконференції з прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі в Берліні.

Джерело:  Politico

Шольц заявив про "вирішальну роль" німецької зброї в успіхах ЗСУ

Можна сказати, що та сама зброя, яку Німеччина зараз надала Україні, є вирішальною для розвитку конфлікту на сході України, і вона також зробила різницю у військових діях, - заявив канцлер ФРН.

Що важливо розуміти, влада Німеччини надала ЗСУ 10 гаубиць Panzerhaubitze 2000, 24 зенітні самохідні артилерійські установки Gepard і різне легше озброєння.

За словами Олафа Шольца, у найближчому майбутньому офіційний Берлін також поставить в Україну зенітно-ракетний комплекс IRIS-T, який є "сучасним обладнанням, яким не користується навіть Бундесвер".

Німеччина не планує постачати Україні танки

Однак лідер ФРН знову виключив постачання в Україну танків Leopard або БМП Marder, звернувши увагу на те, що подібні рішення повинні бути узгоджені між союзниками.

Шольц також вкотре повторив, що жодна інша країна не надсилає в Україну західні бойові танки.

Позиція всього уряду Німеччини — усіх його членів і партій, які його підтримують — залишається в тому, що односторонніх дій Німеччини не буде, — додав канцлер ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?