Зброя з Північної Кореї допоможе РФ вести війну на виснаження — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Зброя з Північної Кореї допоможе РФ вести війну на виснаження — Bloomberg

Зброя з Північної Кореї допоможе РФ вести війну на виснаження — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Північнокорейська зброє дозволила б РФ продовжити своє вторгнення в Україну. Проте вона недостатньо модернізована, аби змінити хід війни.

Джерело: Bloomberg

Кім Чен Ин поїде до РФ на переговори

Цього тижня лідер КНДР Кім Чен Ин особисто приїде до РФ для переговорів із президентом Володимиром Путіним. Це буде його перша поїздка за межі країни за чотири роки.

США попередили, що зустріч буде зосереджена на постачанні боєприпасів до Москви.

Пхеньян і Москва заперечують звинувачення США в постачанні зброї, проте Північна Корея володіє одними з найбільших запасів радянської артилерії та некерованих ракет.

Поставки боєприпасів з Північної Кореї навряд чи будуть вирішальними в короткостроковій перспективі, але полегшать Росії продовження війни на виснаження, - каже Теренс Реріг, професор питань національної безпеки у Військово-морському коледжі США.

Він додав, що велика частина стратегії Путіна полягає в тому, що Росія може пережити Україну і підтримку Заходу.

Що РФ може хотіти від Північної Кореї

Ймовірно, у списку бажань РФ будуть артилерійські снаряди калібру 122 мм і 152 мм, а також ракети калібру 122 мм.

Північна Корея, яка перебуває під жорсткими санкціями, не має доступу до технологій, які б дозволили їй масово виробляти будь-яку точну керовану зброю.

Вона має запаси протитанкових ракет і ракет «земля-повітря», але її озброєння може не відповідати новітній зброї, яку США та їхні партнери по НАТО надсилають Україні.

Північна Корея також є однією з небагатьох країн із великими запасами танків радянської епохи, таких як Т-54 і Т-62. Країна може надати РФ запчастини до них.

В обмін на радянську зброю, Кім Чен Ин може шукати в Росії технологію, яка допоможе йому побудувати атомний підводний човен і розгорнути супутники-шпигуни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?