Зеленський призначив ексголову "Укроборонпрому" послом в Азербайджані
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський призначив ексголову "Укроборонпрому" послом в Азербайджані

Офіс Президента України
Юрій Гусєв

Президент Володимир Зеленський 22 лютого призначив колишнього голову "Укроборонпрому" Юрія Гусєва послом України в Азербайджані.

Новий посол України в Азербайджані

В Указі президента №86/2024 “Про призначення Ю. Гусєва Надзвичайним і Повноважним Послом України в Азербайджанській Республіці” зазначено:

Призначити ГУСЄВА Юрія Веніаміновича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Азербайджанській Республіці.

Водночас президент Указом №85/2024 звільнив з посади посла України в Азербайджані Владислава Каневського. Він перебував на посаді з 2019 року.

Звільнити Каневського Владислава Володимировича з посади надзвичайного і повноважного посла України в Азербайджанській Республіці.

Нагадаємо, що у червні 2023 року Зеленський звільнив Гусєва з посади гендиректора "Укроборонпрому", який він очолював з грудня 2020 року. Замість нього було призначено Германа Сметаніна.

Еміне Джапарову призначено представницею України у міжнародних організаціях

Водночас Зеленський призначив першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джапарову постійним представником при міжнародних організаціях у Відні, Австрія.

Призначити Джапарову Еміне Айяровну постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні, — зазначено в в указі Зеленського №87/2024.

Джапарова займала посаду першої заступниці Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з травня 2020 року. Активно займається просуванням міжнародного механізму з деокупації Криму «Кримська платформа».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?