Зеленський дорікнув Меркель через "загравання" з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дорікнув Меркель через "загравання" з Росією

Зеленський дорікнув Меркель через "загравання" з Росією
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський звернув увагу на спробу федерального німецького уряду під очільництвом канцлерки Ангели Меркель “сидіти на двох стільцях” між Києвом і Москвою.

Джерело: НВ

За словами державного лідера, німецька сторона наразі вкрай зацікавлена співпрацею з Росією та вважає таку позицію прагматичною.

“Я думаю, що зараз непроста позиція у пані Меркель, тому що вона дійсно завжди дуже хотіла допомагати Україні й при цьому хотіла зберегти відносини добрі, теплі чи економічні з Росією, хоча я знаю, що німецька сторона завжди називає їх прагматичними. Я думаю, що є багато речей, які впливають на м’якість діалогу між Німеччиною та Російською Федерацією. Я вважаю, що, — якщо хочете мою особисту думку, я її не приховую в принципі, — що так не вийде, неможливо бути, як то кажуть, на двох стільцях. Тим більше, що, на жаль, відстань між цими стільцями щодня збільшується”, - наголосив Зеленський.

Він звернув увагу, що не може прогнозувати хід чи підсумки бесіди Меркель з Володимиром Путіним, для зустрічі з яким канцлерка прибула у п’ятницю, 20 серпня до Москви.

“Чесно кажучи, я не Ванга і сказати стовідсотково, про що вони будуть говорити, я не можу. Я думаю, що там є блоки питань двосторонніх відносин, але є питання, які пов’язані з безпекою. Це, перш за все, я думаю, будуть обговорювати нашу наступну зустріч нормандської четвірки; тим більше, що вона повинна була відбутися саме в Берліні, черга за Берліном”, - додав президент.

Він нагадав, що іншим важливим питанням відносин з Німеччиною став останніми роками “Північний потік-2”. Українська сторона неодноразово наголошувала у контактах з Берліном, що вважає будівництво газогону загрозою для власної національної безпеки, про що чітко знають у Кремлі.

Зустріч Зеленського і Меркель

Московський вояж німецької канцлерки, яка вже 2021 року залишить посаду, запланований перед її візитом до Києва, де передбачено зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Обидві зустрічі було анонсовано лише за кілька тижнів, а підтверджені вони були лише згодом.

Переговори канцлерки й президента України очікуються 22 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?