Зеленський емоційно привітав українців з Днем молоді
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський емоційно привітав українців з Днем молоді

Зеленський емоційно привітав українців з Днем молоді
Джерело:  online.ua

У неділю, 27 червня, в Україні відзначають День молоді. Володимир Зеленський звернувся до українців і привітав вільну, амбітну та розумну молодь України з її святом.

Джерело: Instagram Зеленського

День молоді України щорічно відзначають в останню неділю червня. Його вважають днем активних молодих людей, які мріють змінити країну на краще.

"Вільні, амбітні, розумні - це все про сучасну українську молоді. Ви впевнено рухаєтесь до своєї мети і легко долаєте будь-які труднощі. Нехай так буде завжди! Ви - надія і майбутнє нашої країни. Зі святом! З Днем молоді!", - привітав українську молодь Зеленський.

День молоді України - історія і традиції цього свята

  • Офіційним святом в Україні День молоді став в 1994 році - він був заснований указом президента Леоніда Кравчука.

  • З 1958 року День радянської молоді святкували в останню неділю червня. Після розпаду СРСР було вирішено не змінювати традицію - за часів незалежної України це свято теж проходить в останню неділю першого літнього місяця.

  • Міжнародний День молоді відзначається в світі не в червні, а 12 серпня. Його мета - привернути молоде покоління до участі в соціальному та політичному житті країн.

  • Згідно з офіційними нормами Всесвітньої організації охорони здоров'я, під визначення терміна "молодь" підпадають люди, які не досягли 44-річного віку.

  • В Україні це поняття трактується трохи інакше - до категорії молоді відносять тих, хто старше 18 років, але кому ще не виповнилося 35 років. Це приблизно 22% населення всієї країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?