Зеленський відкриє в Україні університет по підготовці людей майбутнього
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відкриє в Україні університет по підготовці людей майбутнього

Зеленський відкриє в Україні університет по підготовці людей майбутнього
Джерело:  online.ua

В Україні відкриється президентський університет, який готуватиме людей майбутнього. Президент України Володимир Зеленський вже підписав відповідний указ.

Джерело: Twitter Зеленського

Виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Освіта і наука" 31 травня, Зеленський розповів, що в президентському виші будуть зібрані найкращі викладачі та найкращі учні з усієї України, які навчатимуться безкоштовно.

"В Україні буде створено Президентський університет. Там безкоштовно навчатимуть фахівців. Наша мета - це кращі умови, викладачі та учні", - анонсував Зеленський.

Чому будуть вчити в президентському університеті

У президентському виші будуть навчати фахівців в сферах:

  • інформаційної та кібербезпеки,

  • штучного інтелекту,

  • нанотехнологій,

  • аерокосмічних і біотехнологій.

Випускники вишу зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави і займати державні посади.

Хто зможе вчитися в президентському університеті

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет уточнив, що в президентському виші студенти зможуть отримати професії та спеціальності майбутнього. В університеті буде закладений стандарт "3П: персоналії, професія, прогрес" або мотиваційне лідерство, психологічний розвиток, комунікації, тімлідерство, будівля виробничих процесів, аналітика, розробка досліджень і ризиків.

Учні, за словами Шкарлета, зможуть здобути наукові ступені бакалавра, магістра та доктора філософії.

"Буде великий кастинг як студентів, так і для викладачів", - підкреслив Шкарлет, додавши, що до участі в програмі навчання будуть запрошені іноземні експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?