В Україні дозволили відкривати філії найкращих іноземних вишів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні дозволили відкривати філії найкращих іноземних вишів

В Україні дозволили відкривати філії найкращих іноземних вишів
Джерело:  online.ua

В Україні дозволили відкривати філії кращих іноземних вишів. Йдеться про вищі навчальні заклади, які займають не нижче 3000 місця в міжнародних рейтингах.

Джерело: МОН

Дозвіл іноземним вишам відкривати філії в Україні затвердив Кабмін відповідною постановою. Українці, не виїжджаючи з країни, тепер зможуть навчатися в найкращих європейських вищих навчальних закладах, які входять в один з міжнародних рейтингів: QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities - World Top 500 Universities.

Російські вузи не зможуть відкривати філії в Україні, не дивлячись на рейтинги. Також під забороною вищі навчальні установи, кінцевим бенефіціарним власником яких є громадянин РФ.

"Установи вищої освіти України активно продовжують інтегруватися в європейський освітній простір. Щоб стати на крок ближче до Європейського союзу, ми відкриваємо нові кордони. Тож відтепер на території України передбачена можливість утворення територіальних структурних підрозділів іноземних вищих навчальних закладів. Отже, кращі світові практики сфери вищої освіти будуть реалізовуватися і в українських університетах", - прокоментував рішення Кабміну заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

В Україні змінили правила вступу до вишів

Міністерство освіти і науки України вже оприлюднило наказ про затвердження умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів у 2021 році. Основний етап вступної кампанії проведуть в липні. Зарахування буде проводитися 9 серпня.

Правила вступної кампанії:

  • вступні екзамени та творчі конкурси будуть проводитися з 1 по 13 липня включно;

  • в період з 14 по 23 липня можуть проводитися додаткові cecсіі екзаменів, творчих конкурсів для абітурієнтів;

  • в 2021 році встановлено обмеження на кількість заяв, які абітурієнт може подати на "контракт" - не більше 30;

  • дійсними в 2021 році будуть сертифікати ЗНО за 2018, 2019, 2020 і поточний роки - абітурієнти зможуть вибирати, сертифікат якого року і з якого предмета їм подавати.

Правила вступу до вишів 2021 (фото - mon.gov.ua)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?