Зеленський екстрено збирає Верховну Раду - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський екстрено збирає Верховну Раду - що відбувається

Зеленський екстрено збирає Верховну Раду - що відбувається
Джерело:  online.ua

У вівторок, 4 березня, Верховна Рада збереться на позачергове засідання на вимогу президента України Володимира Зеленського. Причина екстреного скликання - кадрові питання і звіт правоохоронців. Про це йдеться в листі Зеленського, спрямованого спікеру парламенту Дмитру Разумкову, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

На сайті ВРУ зазначено, що парламент на вимогу Зеленського збереться 4 березня в 16.00. Відомо, що напередодні партія "Слуга народу" проведе збори, на яких будуть обговорюватися кадрові перестановки. Поки невідомо, чи буде підніматися питання про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Хоча раніше в команді президента відзначали, що розмірковують над заміною Гончарука через низькі рейтинги в останніх соцопитуваннях. При цьому сам Гончарук заявив, що ніяких заяв про відставку не писав. У той же час є інформація, що "кадрові перестановки в Кабміні Зеленський обговорить з урядом на закритій нараді".

Нагадаємо, кілька днів тому Офіс президента України сколихнув новий гучний конфлікт. На цей раз глава українського парламенту Дмитро Разумков посварився з главою держави Володимиром Зеленським. Український лідер порадив спікеру Верховної Ради звільнитися, якщо його щось не влаштовує. Відомо, що у глави ВРУ відбулася розмова із Зеленським про те, що Разумков не хоче брати на себе негатив від скандалів нардепів. Спікер парламенту заявив, що хоче менше асоціюватися з неприємними історіями, в які потрапляють "слуги", і хоче, щоб більш активну позицію по "зашкварам" займала політична сила президента. На ці зауваження Зеленський відповів чітко і однозначно: не подобається - звільняй місце.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський вирішив оновити вищий склад Кабінету міністрів, однак ще вагається з цього приводу. За словами інформаторів, державний лідер не вирішив, чи варто звільняти прем'єр-міністра Олексія Гончарука і міняти його іншим політиком. Можливі причини таких змін - нібито слабкі результати роботи уряду і соціологічний рейтинг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?