Зеленський і Борис Джонсон обговорили посилення взаємодії в оборонній сфері  
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський і Борис Джонсон обговорили посилення взаємодії в оборонній сфері  

Зеленський і Борис Джонсон обговорили посилення взаємодії в оборонній сфері  
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном президент Володимир Зеленський обговорив посилення взаємодії в оборонній сфері. Вони обмінялися думками щодо безпекової ситуації на Донбасі та в акваторії Чорного моря. Обговорили також взаємодію в зміцненні українського флоту. Глава держави надав британському чиновнику список із 450 українців, яких незаконно утримують на тимчасово окупованих українських територіях та в РФ.

Джерело: офіційне інтернет-представництво президента

“Обговорили посилення взаємодії України і Великобританії у сферах торгівлі, оборони, фінансів, енергетики. Підбили перші підсумки Угоди про вільну торгівлю – зростання товарообігу на 70%”, - написав Президент у своєму Twitter.

During a meeting with my friend @BorisJohnson discussed strengthening

Під час зустрічі зачепили також питання атомної енергетики та виклики для країн ЄС у зв’язку з запуском проєкту "Північний потік – 2", який Зеленський назвав геополітичною зброєю Росії.

Глава держави поінформував Бориса Джонсона про намір взяти участь у сегменті високого рівня 26-ї Конференції країн – учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що відбудеться в Глазго 1-2 листопада.

Нагадаємо, за традицією щорічні збори Асамблеї проходять в період з вересня по грудень і в подальший період – за необхідності. Крім запланованих сесій Асамблея може проводити спеціальні і надзвичайні сесії. Кожна держава може бути представлена в ній делегацією щонайбільше з п'яти осіб, але кожна держава має можливість лише одного голосу зазвичай держави на засідання представляють дипломати високого рангу, але в деяких випадках міністри закордонних справ і навіть голови держав також відвідують сесії.

Про Крим та Донбас на Генасамблеї ООН

Зеленський закликав всіх членів ООН приєднатися до «Кримської платформи» й дорікнув ООН за те, що організація ухиляється від питання Криму. Український лідер додав, що формат «Кримської платформи» відкритий і для Росії.

"У 1945 році, в Криму відбулася Ялтинська конференція, де закладалися нові основи світового порядку і було вирішено провести першу конференцію зі створення ООН. І Ялта, і Крим восьмий рік окуповані. Як ми хочемо оживити ООН, якщо місце, де зароджувалися ідеї ООН, окуповане постійним членом Ради безпеки ООН? " – сказав президент України.

Він попросив ООН допомогти у звільненні українців, які перебувають в російському полоні. Згадав про затримання заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова через вигадані окупантами звинувачення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?