Зеленський на конференції з безпеки в Мюнхені: немає альтернатив ЄС та НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський на конференції з безпеки в Мюнхені: немає альтернатив ЄС та НАТО

Зеленський на конференції з безпеки в Мюнхені: немає альтернатив ЄС та НАТО
Джерело:  online.ua

Під час виступу на Мюхенській конференції з безпеки президент Володимир Зеленський вкотре запевнив, що для України не має альтернатив вступу до ЄС та НАТО. 

Джерело: виступ Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки

Україна не має альтернатив щодо членства в ЄС та НАТО

Чи зараз час для України стати повноправною частиною Європейського Союзу? Для більшості європейців це вже не питання. Ми вже здобули статус країни-кандидата. Ми вже готуємось почати переговори про членство, - зазначив президент.

За його словами, Україна вже поєднала себе з європейською економікою логістикою та енергетикою.

Немає альтернативи українській перемозі. Немає альтернативи Україні в ЄС. Немає альтернативи Україні у НАТО. Немає альтернативи нашій єдності. Тому немає і не буде альтернативи тому, щоб позбутися російської агресії остаточно, звільнити землю, звільнити людей, - підкреслив голова держави.

За його словами, українці повинні звільнити не тільки Україну, а й Європу, оскільки коли російська зброя стріляє по нас, вона вже націлена на наших сусідів.

Ми повинні звільнити від російської агресії кожну європейську інституції та кожну сферу світової економіки, бо лише тоді буде шанс на свободу, - наголосив Зеленський.

Зокрема, за його словами, Кремль вже планує розпочати переворот у Молдові та вторгнення на територію країни.

Він нагадав, що Україні вдалось вистояти проти Росії на початку повномасштабного вторгнення.

Однак Зеленський зауважив, що не всі країни на це здатні. Президент закликав до спільної рішучості інші країни. Однак він отримав відгук тільки після того, як диктатор Путін вдерся в Україну.

Він нагадав, що Україні вдалось вистояти проти Росії на початку повномасштабного вторгнення. Однак він зауважив, що не всі країни на це здатні. Президент закликав до спільної рішучості інші країни. Однак він отримав відгук тільки після того, як диктатор Путін вдерся в Україну, - підкреслив президент.

Між тим, за інформацією видання Politico, Польща, Чехія та країни Балтії побоюються, що країни колективного Заходу можуть піти на змову з Кремлем і повторити сумнозвісну "Мюнхенську змову", яка надихнула Гітлера на розв'язання повномасштабної війни в Європі.

Видання зазначає, що країни колишнього соцтабору мають спочатку інший і набагато більш болючий погляд на російське вторгнення в Україну, ніж західні європейці.

Країни, які колись були придавлені російським чоботом, відреагували на війну тим, що психологи називають реакцією на виживання. Вони вважають своє майбутнє нерозривно пов'язаним з Україною, а перемогу Росії — часткову чи ні — також і своєю поразкою, - йдеться у матеріалі видання.

Автори публікації констатують, що сусіди України будуть тиснути на своїх західних колег з тим, щоб надати Києву військові літаки і більшу кількість танків і в цілому – домагатися розуміння, що війна повинна закінчитися тільки нищівною поразкою Росії.

Видання зазначає, що в наступні два дні, поки буде йти Мюнхенська конференція, західні лідери будуть вимовляти багато промов про єдність і хвалити свою згуртованість.
Однак Польщу та інші східноєвропейські країни турбує "дрібний страх", що Західна Європа може втомитися і піде на переговори з Москвою при слушній нагоді. Наприклад, після зміни керівництва в результаті чергових виборів, як цього побоюються у випадку з США.

Однак центральноєвропейські лідери не бачать цю війну крізь призму передвиборних циклів, і їх нервозність заснована на історії, в тому числі на історії самого Мюнхена, - зазначає автор матеріалу.

Видання зазначає, що для східноєвропейців вторгнення РФ в Україну сприймається не як окрема подія, а як частина тривалого історичного процесу – російського тиску зі сходу на захід.

Занепокоєння підкріплене непохитною історичною тривогою, а путінське вторгнення в Україну, поряд з жахами Бучі та Ірпеня, викликало генетичне тремтіння, яке поділяють всі сусіди Росії, - підкреслює автор матеріалу видання.

Саме це і примушує групу країн від Естонії до Болгарії зберігати рішучість довести війну до остаточного завершення – гарантувати, щоб вони самі знову не потраплять "в пастку" Росії.

Ми робимо більше, ніж інші, тому що нам є що виграти, і більше, ніж іншим, що програти, - зазначає у коментарі прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?