Зеленський наказав розробити іспит для отримання громадянства України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський наказав розробити іспит для отримання громадянства України

Зеленський наказав розробити іспит для отримання громадянства України
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на петицію щодо введення обов'язкового іспиту для отримання українського громадянства. Ініціатори закликали президента, щоб екзамен включав тести на знання мови та історії країни.

Джерело: Офіс Президента

Зеленський доручив розробити іспит для отримання громадянства України

Український лідер доручив очільнику Кабміну Денису Шмигалю зайнятись цим. Він звернув увагу на те, що питання потребує законодавчого врегулювання.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що уряд забезпечує проведення політики щодо освіти і науки, всебічного розвитку та функціонування державної мови в усіх сферах суспільного життя.

Я звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання,– наголосив український лідер.

Яким може бути іспит

Як уже згадувалося раніше, ініціатор петиції Віталій Капустян подав її 23 травня. Він закликав президента України ввести обов'язковий іспит для отримання українського громадянства. Цю ідею підтримали 26 578 українських громадян.

В Кабінеті міністрів поки не коментували, чи розглядали це питання. Проте автор ініціативи просив, щоб кандидати демонстрували свою повагу і справжній інтерес до набуття громадянства України. На думку Капустяна, іспит повинен включати вивчення державного гімну, тести з української мови, історії України, на знання Конституції.

Варто звернути увагу на те, що станом на сьогодні для отримання громадянства людина має подати заяву та пакет документів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?