Зеленський наказав скасувати заборону на переміщення військовозобов'язаних
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський наказав скасувати заборону на переміщення військовозобов'язаних

Зеленський наказав скасувати заборону на переміщення військовозобов'язаних
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський наказав скасувати заборону щодо переміщення військовозобов’язаних у межах країни тільки з дозволу Центру територіального укомлектування.

Джерело: "РБК-Україна"

Зеленський вимагає відмінити заборону на переміщення військовозобов'язаних

 Рішення Зеленський оголосив під час доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

На засіданні з військовими президент заслухав доповідь Валерія Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання, - повідомив журналістам видання представник ОП.

Відомо, що президент звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міноборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

Президент доручив скасувати прийнятий Генштабом порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни, - зазначив співрозмовник видання.

Генеральний штаб Збройних сил України 5 липня повідомив, що розробив Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання чи перебування громадянам України, які перебувають на військовому обліку, під час воєнного стану, адже таких дозволів вимагає закон.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, що призовники та військовозобов’язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, у воєнний час мають брати дозволи у територіальних центрах комплектування.

Президент Володимир Зеленський обурився, що такі рішення приймають без нього.

Пункт 4 статті 37 закону "Про військовий обов'язок та військову службу" від 1992 року мовить, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплект.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?