Зеленський нарешті пояснив скандальну пропозицію щодо амністії на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нарешті пояснив скандальну пропозицію щодо амністії на Донбасі

Зеленський нарешті пояснив скандальну пропозицію щодо амністії на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українські громадяни досі не забули про гучний скандал, який миттєво спалахнув після заяви колишнього першого заступника глави української делегації ТКГ Вітольда Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу. Як відомо, після слів останнього очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков публічно почав скаржитися на те, що ідеї Фокіна не відповідають національним інтересам і офіційній позиції держави, а в Офісі президента України наголосили, що заяви Фокіна не відображають офіційної позиції нашої країни щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Однак уже 20 жовтня український лідер Володимир Зеленський, під час традиційного звернення до Верховної Ради, офіційно заявив, що амністія на Донбасі буде стосуватися не всіх, тому українцям не варто хвилюватися з цього приводу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Страшне слово "амністія" – не про всіх і не про уникнення відповідальності. А про мільйони наших громадян, на чиїх руках немає крові і які зараз фактично самі перебувають у заручниках в окупанта. Їм потрібен чіткий сигнал – не варто боятися, гідне майбутнє – тільки з Україною", – пояснив глава держави.

Він також звернув увагу на те, що його команда повинна ухвалювати рішення, які можуть суттєво прискорити деокупацію. Окрім того, Володимир Зеленський зауважив, що всі наші громадяни повинні розуміти, що буде після звільнення та повернення окупованих територій.

"Ми розпочнемо безпечну реінтеграцію... Це пакет законів про перехідний період, насамперед – про відповідальність... Мир на Донбасі та деокупація Криму – мої пріоритети. На жаль, у порядку денному "нормандського формату" ніколи не було питання Криму, але воно було і буде завжди у нашому порядку денному.Допоки Крим залишається окупованим, а українці та кримські татари там зазнають регулярних переслідувань, світ не має забути про Крим... Ми створюємо формат "Кримська платформа" - це координація міжнародних зусиль для захисту прав кримчан та деокупації півострова. Я вже предметно обговорив цю ініціативу з представниками Європейського Союзу, Великої Британії, Канади, Туреччини та іншими партнерами. Багато з них гтові приєднатися та брати в ній активну участь", –зауважив Володимир Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський здивував українців новою заявою про Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?