Зеленський назвав кількість та терміни отримання F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав кількість та терміни отримання F-16

Зеленський назвав кількість та терміни отримання F-16
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, Україна очікувала на отримання від західних партнерів порядку 12 американських винищувачів F-16, однак домовитись вдалось про значно більшу кількість. 

Джерело: виступ Зеленського на саміті Кримської платформи

Що відомо про терміни та кількість F-16 для України

Щодо F-16 - головного літака нашого майбутнього флоту, є чітка домовленість з Данією, у нас буде 19 винищувачів, вони будуть йти різними етапами... Щодо ситуації з Нідерландами. Ми домовилися, що можемо розраховувати на 42 літаки, більше в них немає. З них на 18 ми будемо проходити навчання. Коли ми навчимось літати, ми зможемо отримати ці 18 літаків, - зазначив Зеленський. - В цілому це дуже серйозна кількість літаків. Скажу вам відверто, коли ми розмовляли з партнерами, то розраховували хоча б на 12 літаків, - підкреслив Зеленський.

Президент акцентував увагу на тому, що передача літаків залежитиме від підготовки пілотів та інфраструктури.

На жаль, це буде не швидко, і це залежить від нас, бо ми повинні надати своїх пілотів, фахівців, інженерів. Скажу вам так, пілотів обслуговують десятки фахівців. Тому нам важливо усіх хлопців відібрати, відправити, я вже не кажу про перекладачів і так далі. Крім того, нам треба підготувати інфраструктуру. Ви розумієте, що наша інфраструктура - не для F-16, - попередив глава держави.

Також Зеленський повідомив про домовленості з Грецією щодо надання майданчика для тренування пілотів.

Що Зеленський каже про проблеми України 

За словами президента, українці після злочинного вторгнення армії РФ не дозволили окупантам досягти перемоги, однак це також не остаточна перемога для України.

На думку президента, українці вже трохи розслабились, бо в думках вже очікують на перемогу.

Ми ще не перемогли. Ми перемогли в тому, що не дали знищити нашу державу. І факт, що на сьогоднішній день вони не здатні нас знищити – дуже важливий. Це важлива перемога військових і народу, який пахав на цю перемогу. Але це не остаточна перемога, - підкреслив Зеленський.

За його словами, наразі українські військові мають звільнити всі окуповані території, а потім повернути всіх військовополонених і тільки тоді поставити крапку у цій історії.

Або – з таким сусідом – три крапки – тому так і хочемо в НАТО. Але міняти НАТО на наші землі – це нечесна розмова, нечесний діалог і провокація, - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що українські військові на півдні стикаються із серйозними проблемами.

Що стосується нашого південного напрямку, як ви знаєте, там все дуже щільно заміновано і непросто. І люди йдуть пішки – дуже часто йдуть пішки, щоб не втратити той дефіцит броньованої техніки. Якби у нас було з запасом – звичайно, можна було б ризикувати. Не хочеться ризикувати як людьми, так і технікою, але це вибір командирів на місцях, - наголосив глава держави.

Глава держави зазначив, що "перш за все люди, а потім вже техніка.

Мої сигнали – всі вони знають, я їжджу на фронт постійно, і знаю весь дефіцит. Коли ти знаєш, що приїде для бригади сто броньовиків, і коли вони приходять, з них – бац! – і 20 потрібно ремонтувати, так що ти постійно знаходишся в ситуації, коли у тебе неповний комплект, - підкреслив Зеленський.

Президент підкреслив, що ніхто не плачеться, всі борються, йдуть вперед.

Там, де є помилки, потрібно їх виправляти. Вони виправляються. Там де важко – буде важко, ми воюємо з Росією. Просто всі почали це забувати, давайте відверто. Коли всі сказали, що за три дні нас окупують, хтось був у хаосі, але ми боролися, бо розуміли, що боремося з другою за силою або чимось там ще (мені все одно) армією світу. Але треба було стояти до кінця і витримувати. Я вважаю, що ми витримали, - зазначив Зеленський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?