Зеленський не бачить різниці між спровокованою РФ аварією на ЗАЕС та ядерним ударом
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський не бачить різниці між спровокованою РФ аварією на ЗАЕС та ядерним ударом

Зеленський не бачить різниці між спровокованою РФ аварією на ЗАЕС та ядерним ударом
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, кремлівська окупаційна армія навмисно запускає крилаті ракети поряд із українськими АЕС, проводячі таким чином ядерний тероризм.

Джерело: Telegram-канал президента України

Кремль вчиняє ядерний тероризм в Україні

За словами голови держави, наслідки аварії на ЗАЕС в результаті дій армії РФ будуть аналогічними до наслідків завдання ядерного удару.

Ми переконані, що траєкторія крилатих ракет, якими Росія обстрілює Україну, не випадково пролягає над українськими АЕС. Все це прояви російського ядерного тероризму. Росія стала державою терористом і тримає фактично в заручних атомні станції й шантажує усіх ймовірною катастрофою, - зазначив Зеленський.

За його словами, обстрілами території ЗАЕС кремлівська армія може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію на ЗАЕС, наслідки якої будуть аналогічні до застосування ядерної зброї.

А по суті тим же, що і застосування Росією ядерної зброї, але без ядерного удару. Ніхто з нас не зможе зупинити вітер, якщо він нестиме радіацію, але ми всі з вами здатні зупинити державу-терориста, - наголосив президент України.

 Президент закликав світову спільноту повномасштабно відреагувати на розв'язану Кремлем війну проти України.

Нікому не потрібні нові катастрофи. Слід зробити висновки з катастрофи 1986 року, з десятиліть, які Росія використовувала, щоб підготуватися до цієї підлої війни проти всієї вільної Європи, - підкреслив Зеленський.

Голова держави зауважив, що світова спільнота повинна вдатись до рішучих дій і бути єдиною у відповідь на кремлівську агресію проти України.

 З восьми років війни на Донбасі та зі 170 днів терору проти України після 24 лютого - жодного замовчування, тільки правда. Ніякого зволікання, тільки рішучих дій, ніякої розгубленості, тільки впевнена єдність. Потрібна зброя і снаряди для нашої оборони по максимуму, потрібні фінанси для України в достатньому обсязі і без всяких бюрократичних блокувань, - наголосив президент.

За його словами, потрібна повна ізоляція держави-терориста, насамперед економічні, технологічні та жорсткі санкції.

Це наш з вами обов'язок перед нашими державами, перед усіма майбутніми поколіннями вільних людей, зробити все, щоб зупинити Росію. Забезпечити її програш у цій війні і гарантувати, що жодна інша держава не зможе повторити цей терор. Я вірю, що ми виконаємо наш обов'язок, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?