Зеленський неочікувано закликав ЄС і НАТО "узаконити шлюб" з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський неочікувано закликав ЄС і НАТО "узаконити шлюб" з Україною

Зеленський неочікувано закликав ЄС і НАТО "узаконити шлюб" з Україною
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський напередодні візиту в Париж, де він має намір провести переговори з французьким лідером Еммануелем Макроном та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, закликав прийняти Україну до ЄС та НАТО. 

Джерело:  Le Figaro

Про що попросив Зеленський НАТО та ЄС

Президент України звернув увагу на те, що в нього завжди були хороші відносини з Еммануелем Макроном, який підтримував політика під час президентських виборів.

"Але я вважаю, що європейська політика щодо України повинна бути на 100% чіткою. Якщо ЄС і Еммануель Макрон дійсно вважають нас членом європейської сім'ї, вони повинні діяти відповідно. Пора перестати говорити і почати приймати рішення", - наголосив український лідер.

Як стверджує Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, як і Ангела Меркель та очільник Євроради Шарль Мішель, дуже допомогли офіційному Києву, особливо з санкціями проти команди очільника Кремля Володимира Путіна.

"Але обговорення повинно відбуватися і з питань безпеки. Безпека Європи залежить від безпеки України. Наша країна зазнала багатьох людських жертв. Ми не можемо залишатися в залі очікування ЄС і НАТО нескінченно. Україна давно заслужила вийти з неї. Прийшов час активізувати роботу, запросити нас приєднатися до ЄС і НАТО", - зазначив глава держави.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що це рішення підтримують більшість українців.

"Це не тільки було б справедливо, це також те, до чого закликають громадяни України. Франція - велика країна. Я сподіваюся, що вона підтримує ці прагнення. Якщо ми належимо до однієї сім'ї, ми повинні жити разом. Ми не можемо зустрічатися вічно, як вічні наречені, ми повинні узаконити наші стосунки, мати дітей, тобто, алегорично кажучи, передбачити спільне майбутнє", - підсумував українськи лідер.

Читайте також:

  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та державний секретар США Ентоні Блінкен під час термінових переговорів обговорили ситуацію на кордонах України.

  • Норвегія екстрено звернулася до Путіна через загострення на Донбасі.

  • Гаррі Каспаров оцінив можливість нового вторгнення Путіна в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?