Зеленський неочікувано запропонував істотну правку до закону про ринок землі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський неочікувано запропонував істотну правку до закону про ринок землі

Зеленський неочікувано запропонував істотну правку до закону про ринок землі
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський запропонує комітету з питань аграрної та земельної політики зменшити максимальну норму концентрації землі з 200 тисяч гектарів до 10 тисяч гектарів. З такою заявою він виступив під час зустрічі із фермерами на Київщині 18 грудня, передає ONLINE.UA.

"З самого початку внесли 200 тис га, це дуже багато, до комітету дійшла цифра 20 тисяч, теж багато?", - запитав президент у фермерів.

Після того як уповноважений президента по земельним питанням Роман Лещенко заявив, що від 1 до 10 тисяч га в с/г формується 3/4 аграрного ВВП країни, Зеленський підтримав нову цифру.

"До 10 тисяч нормально? Давайте від 1 до 10 тисяч розглядати на комітеті, зменшемо цифру. 50 тис , 20 тис було — приберем", - підсумував Зеленський.

Варто зазначити, що нещодавно глава Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що дискусії з питання концентрації землі сільськогосподарського призначення в одних руках ведуться навколо 50 тисяч гектар, що в чотири рази нижче ніж в законопроекті №2178-10 прийнятому в першому читанні.

Нагадаємо, 17 грудня очільниця "Батьківщини" Юлія Тимошенко разом з колегами-депутатами заблокувала президію Верховної Ради — саме так політикиня та її фракція протестують проти ухвалення закону про ринок землі.

Як повідомляв ONLINE.UA, к оманда українського лідера Володимира Зеленського нарешті відреагувала на протетси під Верховною Радою. Так, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко наголосив, що аграрії не хочуть політизації питання реформ, а до протестів заради піару часто примикають політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?