Зеленський несподівано провів переговори з іноземним лідером - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський несподівано провів переговори з іноземним лідером - що варто знати

Зеленський несподівано провів переговори з іноземним лідером - що варто знати
Джерело:  online.ua

Український державний лідер Володимир Зеленський провів переговори телефоном з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

За оприлюдненими даними, представник фінської влади висловив подяку Києву за забезпечення участі українців у сезонних роботах за кордоном.

"Хочу підтвердити, що наша позиція базується на гарантуванні умов безпеки українців у зв’язку з пандемією COVID-19, а також на виведенні з тіні процесу трудової міграції, встановленні чітких і прозорих рамок для легального працевлаштування українців за кордоном. Дуже ціную, що з Фінляндією домовлено про легальні контракти на понад три місяці, оформлення медичного страхування та комфортного проходження карантину", - відповів йому Зеленський.

Він додав, сезонна робота — це важливий співпраці України з Фінляндією.

"Україна передала на розгляд фінляндської сторони проєкт міжурядової угоди про працевлаштування та співпрацю у сфері трудової міграції. Прошу вашого сприяння у прискоренні підготовки цього документа до підписання", - підкреслив лідер.

Також Зеленській подякував офіційному Гельсінкі за підтримку у боротьбі проти коронавірусу, здійснену шляхом Фінляндського комітету Червоного Хреста.

Фінський президент відповів, що бажає відвідати Україну після завершення пандемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс українського лідера Володимира Зеленського похизувався, що розіслав подарунки від президентського подружжя лідерам світових держав до Дня вишиванки. В ОПУ заявили, що це "символічні подарунки, які несуть у собі частину української історії та культури. І все б нічого, проте не зовсім зрозуміло, як команда Зеленського змогла надіслати вишиванки "президенту Канади".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?