Зеленський оприлюднив звернення до українців у річницю війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський оприлюднив звернення до українців у річницю війни

Зеленський оприлюднив звернення до українців у річницю війни
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський у річницю злочинного вторгнення армії РФ в Україну, 24 лютого, оприлюднив звернення до українців.

Джерело: звернення президента Володимира Зеленського на річницю війни

Зеленський про незламність українців через рік війни 

За словами голови держави, українці вже рік героїчно борються із окупаційною армією РФ і не тільки не зазнали поразки, а й впевненно крокують до перемоги.

Великий народе великої України! Рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку я звернувся до вас із короткою заявою, тривалістю всього 67 секунд. У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі. Те, що Росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні. Ми готові до всього. Ми всіх переможемо. Бо ми - це Україна! Так розпочалося 24 лютого 2022 року. Найдовший день нашого життя. Найважчий день нашої новітньої історії. Ми прокинулися рано й відтоді не засинаємо, - зазначив голова держави.

За словами президента, у багатьох українців злочинне вторгнення російської армії викликало шок, в когось не знайшлось слів для виразу цього ганебного злочину, але всі знали, як треба діяти.

На дорогах з’явилися затори, але багато хто їхав по зброю. З’являлися черги. Хтось стояв на кордонах, але багато хто - до військкоматів і ТрО.Ми не підняли білий прапор, а стали боронити синьо-жовтий. Не злякалися, не зламалися, не здалися. Символом цього стали прикордонники зі Зміїного й маршрут, за яким вони відправили "русскій воєнний корабль". Наша віра зміцніла. Зміцнів наш дух. Ми вистояли в перший день повномасштабної війни. Ми не знали, що буде завтра, але точно зрозуміли: за кожне завтра треба битися! І ми бились. І вигризали кожну добу. І ми вистояли в другий день. А далі - в третій. Три доби, які нам відводили на життя. Погрожували, що за 72 години нас не існуватиме. Але ми вистояли в четвертий день. А потім у п’ятий. А сьогодні стоїмо рівно один рік. І досі знаємо: за кожне завтра треба битися! - зазначив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?