Зеленський особисто відвідає саміт G7 у Японії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський особисто відвідає саміт G7 у Японії

Зеленський особисто відвідає саміт G7 у Японії
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський особисто відвідає саміт Великої сімки в Хіросімі, Японія. Це буде перша поїздка Зеленського до Азії після початку вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року.

Джерело: Олексій Данілов, Kyodo, Bloomberg

Зеленський їде до Японії на саміт Великої сімки

Це підтвердив Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Там будуть прийматися дуже важливі речі, тому саме фізична присутність нашого президента є важливою для того, щоб відстоювати наші інтереси — надавати чіткі пропозиції та чітку аргументацію по тих подіях, які відбуваються на території нашої країни, - сказав він.

Раніше в уряді Японії повідомили, що Зеленський візьме участь у недільних дискусіях на саміті G-7 онлайн.

Відомо, що Зеленський полетить до Японії на військовому літаку США після очікуваної зупинки в Саудівській Аравії для участі в саміті Ліги арабських держав.

Bloomberg зазначає, що візит до Хіросіми, місця першої ядерної атаки 78 років тому, є особливо символічним з огляду на періодичні погрози президента Росії Володимира Путіна застосувати атомну зброю в Україні.

Що обговорять на саміті Великої сімки

Лідери G7 проведуть переговори щодо подальшої відповіді на вторгнення Росії в Україну під час зустрічей, які почалися 19 травня.

Bloomberg повідомив, що країни погодяться працювати разом, щоб відслідковувати російські алмази, але не запровадять повну заборону на прибуткову торгівлю дорогоцінними каменями.

Проте це може прокласти шлях для заборони на імпорт у майбутньому. Попередні спроби накласти санкції на російські дорогоцінні камені в Європі наштовхнулися на опір таких країн-імпортерів, як Бельгія, які стверджують, що це лише перемістить торгівлю алмазами в інше місце.

Одна з держав-членів G-7, яка припинить весь імпорт російських алмазів, — це Велика Британія. Прем'єр-міністр Ріші Сунак також оголосив, що Велика Британія припинить імпорт нікелю, міді та алюмінію російського походження.

Нагадаємо, що Зеленський нещодавно відвідав Італію, Німеччину, Францію та Велику Британію для переговорів з їхніми лідерами, які перебувають у Японії на саміті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?